Ζώα

Σκόρπισαν θλίψη σκοτώνοντας αδέσποτα με φόλα

skorpisan_thlipsi_skotonontas_adespota_me_fola.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε ανυπεράσπιστα, αδέσποτα ζώα, σκύλους και γάτες, ξέσπασαν τα αντιφιλοζωικά τους αισθήματα κάποιοι-ος που θέλουν να αποκαλούνται άνθρωποι στον Κακόβατο…

Ρίχνοντας φόλα σε κεντρικό σημείο της Αγοράς της παραλιακής κωμόπολης προκάλεσαν φρικτό θάνατο σε, τουλάχιστον 5 σκύλους και 2 γάτες σκορπώντας παράλληλα θλίψη στην τοπική κοινωνία και ένα ιδιαίτερα άσχημο θέαμα στους μικρούς μαθητές που το πρωί της Τετάρτης περίμεναν στη στάση του λεωφορείου… η εικόνα των νεκρών ζώων λίγα μέτρα από τη στάση δημιούργησε ένα αποτρόπαιο θέαμα στα παιδιά που δύσκολα θα ξεχάσουν!

Όπως μας πληροφόρησαν φιλόζωοι (σ.σ. παρουσίαση του θέματος έγινε χθες το μεσημέρι και στην τηλεόραση της ΟΡΤ στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί») είναι απορίας άξιο τι ώθησε τους ή τον θύτη να προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια. «Τα ζώα δεν ενοχλούσαν κανέναν. Τους πρόσφεραν τροφή επί καθημερινής βάσης τόσο οι κάτοικοι όσο και επιχειρηματίες του Κακόβατου και η θανάτωση τους με φόλα λύπησε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το πιο δυσάρεστο απ` όλα όμως δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι αυτό το φρικτό θέαμα, με τα ζώα να κείτονται νεκρά έχοντας αφρούς και αίμα στο στόμα τους, την αντίκρισαν οι μαθητές που περίμεναν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο σχολείο τους… τι να πει κανείς σ` αυτά τα παιδιά;»… διερωτήθηκε η κάτοικος της περιοχής Κάρεν Ζερπίνι.

Για το περιστατικό θα γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Να σημειώσουμε, για μια ακόμα φορά, πως η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι:

  • Αν δούμε ή μάθουμε ότι κάποια ζώα δηλητηριάστηκαν με φόλες, μπορούμε να υποβάλλουμε μήνυση.
  • Μήνυση μπορούμε να υποβάλουμε με δύο τρόπους:
  1. είτε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας (όπου καταγράφει τα λεγόμενά μας ο Αστυνομικός).
  2. είτε γραπτά (μέσω δικηγόρου) στην Εισαγγελία της περιοχής μας.

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα