Ελλάδα

Σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους – Αναβιώνει το άγριο έγκλημα της Χαλκιδικής

Ακούστε το άρθρο

«Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να βρεθώ απέναντι από τον άνθρωπο που δολοφόνησε την κόρη μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πατέρα της Λέλας Μαυρομάτη, Χαράλαμπο, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης θα βρεθεί τετ α τετ με το φονιά της κόρη του, καθώς στις δικαστικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης που πριν από ένα χρόνο συντάραξε το πανελλήνιο.

Σε λίγη ώρα θα αναβιώσει μια απίστευτη ιστορία για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Στις επτά Ιανουαρίου του 2016 η Λέλα Μαυρομάτη πέφτει νεκρή μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών της από τα φονικά χτυπήματα του πρώην σύζυγο της και πατέρα των δύο αγοριών τους.

Ένα ολόκληρο χωριό βυθίζεται στην θλίψη, οι γονείς όμως και οι συγγενείς τους θύματος εκτός όμως από τον ανείπωτο πόνο τους, ζουν και έναν πρωτοφανή εφιάλτη. Το μεσημέρι εκείνης της Πέμπτης ο 34χρονος Τζέιμς Κλοντ Λέσι θα σφάξει την πρώην σύζυγο του στην Ορμυλία της Χαλκιδικής και στη συνέχεια θα απαγάγει τον μικρό γιο τους για 17 ημέρες.

Η κοινή γνώμη θα παγώσει από το ειδεχθές έγκλημα, ενώ η αγωνία που θα ακολουθήσει για την οικογένεια του θύματος δύσκολα μπορεί να τις περιγράψει κάποιος με λέξεις. Η άτυχη μητέρα είχε δεχθεί τη συγκεκριμένη ημέρα την επίσκεψη του συζύγου της στο σπίτι της στην κωμόπολη της Χαλκιδικής. Μετά από μια έντονη διαφωνία ο πρώην σύζυγός της έβγαλε ένα μαχαίρι και κυριολεκτικά έσφαξε την πρώην γυναίκα του.

Στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο τότε γιο τους Φοίβο και αφού πέρασε μπροστά από γονείς της δολοφονημένης γυναίκας οι οποίοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν να πάρει μαζί του το παιδί. Τα ίχνη του δολοφόνου μαζί με το ανήλικο αγοράκι χάθηκαν τότε για 17 ολόκληρες ημέρες. Ο παππούς του μικρού Φοίβου, Χαράλαμπος Μαυρομάτης έκανε πολλές εκκλήσεις προκειμένου ο δολοφόνος να επιστρέψει το παιδί, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν έστω και την παραμικρή πληροφορία για τον αλλοδαπό εγκληματία που θα οδηγούσε στη σύλληψη του. Δεκάδες αστυνομικοί αλλά κι εκατοντάδες πολίτες θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν το μικρό Φοίβο πριν είναι αργά. Οι ώρες αλλά και οι ημέρες περνούν βασανιστικά, έως ότου έρθει τελικά η λύτρωση για τους συγγενείς του τετράχρονου αγοριού. Οι αστυνομικές αρχές μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει προκειμένου να εντοπίσουν τον Τζέιμς Κλοντ Λέσι, καθώς φοβούνταν ότι θα προσπαθούσε να περάσει στην Αλβανία και να εξαφανίσει τα ίχνη του, τον εντόπισαν να είναι κρυμμένος μαζί με το γιο του σε μια αποθήκη λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Ο δολοφόνος συνελήφθη ενώ το μικρό παιδί οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Αυτά και πολλές ακόμα λεπτομέρειες από την ειδεχθή δολοφονία της Λέλας Μαυτομάτη και την απαγωγή του μικρού Φοίβου που για περισσότερο από δυο εβδομάδες οι αγωνιώδης αναζητήσεις για τον εντοπισμό του είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο, θα αναβιώσουν μεθαύριο στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης. Στις 15 Φεβρουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη του Τζέιμς Κλόντ Λέσι που παραπέμπεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου, με τον αλλοδαπό να φαίνεται ακόμα και μετά από ένα χρόνο να μην δείχνει να μην είναι μετανιωμένος για τις πράξεις του.

”Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, ούτε προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα παιδιά του. Στις 15 Φεβρουαρίου ξεκινάει η δίκη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω πώς θα νιώσω όταν θα αντικρίσω απέναντι μου τον άνθρωπο που σκότωσε την κόρη μου. Θα το παλέψω, όπως το πάλεψα και με εγγόνια μου έτσι ώστε να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές τους”, λέει στο protothema.gr, o Χαράλαμπος Μαυρομάτης και συνεχίζοντας προσθέτει:” Από την ημέρα της σύλληψης του δεν μίλησε ποτέ με τα παιδιά του. Τα εγγόνια είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο δεν παύει κι ούτε θα πάψει ποτέ να τους λείπει η μητέρα τους”.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα