Ηλεία

Σκυλιά κατασπάραξαν πρόβατα στη Μυρτιά

Ακούστε το άρθρο

Σε απόγνωση έχει περιέλθει ο αγροτοκτηνοτρόφος Δημήτρης Πανόπουλος από τη Μυρτιά, καθώς εδώ και δυο χρόνια έχει χάσει 24 πρόβατα εξαιτίας επιθέσεων από γειτονικά σκυλιά, με συνέπεια αν χάνει διαρκώς εισόδημα.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς», προχθές το πρωί το κοπάδι δέχθηκε νέα επίθεση από τρεις σκύλους, κάτι που στοίχισε τη ζωή σε τρία πρόβατα και τραυμάτισε άλλα πέντε.

«Προχθές το πρωί πήγα στο κοπάδι και είδα πάλι τα σκυλιά να τρώνε τα πρόβατα. Τρία είναι νεκρά και άλλα πέντε φαγωμένα, τα οποία μπορεί και να μη ζήσουν στο τέλος από τους τραυματισμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει όμως αυτό, είναι η τέταρτη μέσα σε δύο χρόνια. Έχω πει στον ιδιοκτήτη των σκυλιών τι συμβαίνει και, ενώ μου υποσχέθηκε ότι θα  βοηθήσει να αντικαταστήσουμε τα νεκρά πρόβατα, δεν έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Πανόπουλος και πρόσθεσε ότι κατέθεσε μήνυση για να βρει το δίκιο του.

«Έχω ήδη κινηθεί νομικά για να βρω το δίκιο μου διότι έχω χάσει 24 πρόβατα μέσα σε δύο χρόνια. Είναι μεγάλη οικονομική ζημιά. Επανειλημμένως το έχω πει να βρεθεί μια λύση και με κορόιδευαν. Τα σκυλιά τους είναι απροστάτευτα, εγώ τα έχω περιφραγμένα και προστατευμένα τα πρόβατά και παρόλα αυτά, πρέπει να είμαστε εκεί όλη την ώρα φύλακες για να μην ξαναπάνε τα σκυλιά», επισήμανε ο κ. Πανόπουλος συμπληρώνοντας ότι έχει και δείγμα για να γίνει εξέταση DNA ώστε να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί του.

Όλη η επικαιρότητα