Ηλεία

Κάντο όπως τα Τρίκαλα! – Επίσκεψη δήμαρχου Τρικκαίων στον δήμαρχο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμαρχος Τρικκαίων (Τρικάλων) Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο δήμαρχος της αποκαλούμενης και ως πιο “έξυπνης” πόλης της Ελλάδας, τα Τρίκαλα, ανταπέδωσε την επίσκεψη του κ. Αντωνακόπουλου προ καιρού στον δήμο Τρικκαίων όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δουν από κοντά τους τρόπους και την εφαρμογή  πολιτικών με τους οποίους ο κ. Παπαστεργίου και οι συνεργάτες του έχουν επιτύχει το “θαύμα” των Τρικάλων (εφαρμόζονται έξι τεχνολογικές εφαρμογές, τμήμα του Smart Trikala που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα των πολιτών).

Επίσης τα Τρίκαλα είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε την κυκλοφορία στους δρόμους λεωφορείων χωρίς οδηγό καθώς και το e-kep (αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη) που προσφέρει -24 ώρες το 24ώρο- στον πολίτη τη δυνατότητα να εκτυπώσει δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου και άλλα έγγραφα…

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν σε φιλικό κλίμα θέματα που αφορούν τους δύο Δήμους, ενώ αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Ο κος Παπαστεργίου συμφώνησε  με τον κ. Αντωνακόπουλο πως «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να βοηθάει την κοινωνία και να την οδηγεί εκεί που πρέπει.  Βγάλαμε από μέσα μας -και το πιστεύω αυτό- την τοξικότητα της μικροπολιτικής. Δεν τσακωνόμαστε άνευ λόγου, υπάρχει σεβασμός και αυτό περνάει στην κοινωνία».

Για την αλλαγή της νοοτροπίας ο κ. Παπαστεργίου, έθεσε το παράδειγμα με τον αντικαπνιστικό νόμο και την προσπάθεια να μειωθεί το παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους  όπου εκτός από τα αυστηρά πρόστιμα που επέβαλε ο Δήμος, προσπάθησε να επιστρατευτεί και το… φιλότιμο.

Αυτό συνέβη μέσω προειδοποιητικών «κλήσεων», με το εξής μήνυμα: «Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο, θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. Δήμος Τρικκαίων».

Όλη η επικαιρότητα