Ηλεία

Σμίλα: Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες του χωριού

Ακούστε το άρθρο

Σε δωρεάν Τεστ ΠΑΠ υποβλήθηκαν οι γυναίκες της Τ.Κ Σμίλα, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σμίλα «Ο Άγιος Γεώργιος». Για την υλοποίηση της δράσης αυτής, συνεργάστηκε με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών Ν. Ηλείας.

Χθες το πρωί, 20 περίπου γυναίκες από το Σμίλα, υποβλήθηκαν σε δωρεάν Τεστ ΠΑΠ από τις Μαίες του Κ.Υ Γαστούνης Αγγελική Τσερεμέ και Σοφία Γκάμαρη, τις οποίες η γραμματέας του Συλλόγου, Βασιλική Τσάμη ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία και συμβολή τους για την υλοποίηση της δράσης. Τα αποτελέσματα, θα γνωστοποιηθούν στις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ικανοποιητικό αριθμό γυναικών, θα υπάρξει και νέος κύκλος ελέγχου, όπως εξήγησε η κα Τσάμη, σημειώνοντας μάλιστα πως οι δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για θέματα υγείας αλλά και προληπτικού ελέγχου, θα συνεχιστούν.

Από την πλευρά της, η κα Τσερεμέ, ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την καλή συνεργασία στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου εξετάσεων, εξηγώντας μάλιστα πως, στον ένα χρόνο δράσης του Δικτύου, με πραγματοποίηση δωρεάν Τεστ ΠΑΠ σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, έχουν βοηθηθεί αρκετές γυναίκες, οι οποίες από αμέλεια, έλλειψη ενημέρωσης αλλά και για οικονομικούς λόγους, είχαν αρκετά χρόνια να υποβληθούν σε Τεστ ΠΑΠ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι κυρίες Τσερεμέ και Γκάμαρη, το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα βρίσκονται στο Κ.Υ Βάρδας  (σ.σ η ακριβής ημερομηνία αναρτάται στο χώρο του κτιρίου) όπου μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για δωρεάν Τεστ ΠΑΠ.

Όλη η επικαιρότητα