Lifestyle

Σοφία Παυλίδου – Μάνος Παπαγιάννης: Σάλος για το ξυλοδαρμό στο θέατρο Χυτήριο

Ακούστε το άρθρο

“Μουδιασμένη” παρακολουθεί η ελληνική σόου-μπιζ τις εξελίξεις μετά την καταγγελία της ηθοποιού Σοφίας Παυλίδου, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και φραστικής επίθεσης από τον συμπρωταγωνιστή της Μάνο Παπαγιάννη, στην παράσταση “Πετάει πετάει” στο θέατρο Χυτήριο.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” του Μένιου Φουρθιώτη, η Σοφία Παυλίδου προχώρησε στην καταγγελία του βίαιου επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης: “Την Πέμπτη το βράδυ γύρω στις 23:20 που τελείωσε η παράστασή μας ανέβηκα στο καμαρίνι μου και ο κύριος Παπαγιάννης που το καμαρίνι του είναι βρίσκεται στον κάτω όροφο με ρώτησε για ποιο λόγο δεν είπα την ατάκα που συνοδεύεται με μια κίνηση γιατί δεν έκανα την κίνηση. Την ξέχασα; Και του απάντησα “δεν μου βγήκε, δεν το έκανα”. Μου λέει “το έκανες επίτηδες επειδή εγώ ξέχασα να σου πω πριν μια ατάκα;”. Λέω “είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο;”. Και πάει στο πλατύσκαλο και τον βλέπω από κάτω, έχω οπτική επαφή με τον κύριο Παπαγιάννη που βρίσκεται στον κάτω όροφο. Μου λέει “θα σε γ… πάνω στη σκηνή έτσι και μου ξανακόψεις αστείο”. Και λέω “σε παρακαλώ μίλα πιο όμορφα”. Μου λέει “αυτό που σου λέω θα σου γ… ότι έχεις και δεν έχεις”. Λέω “δεν μπορώ να μιλάω άλλο μαζί σου”. Επέστρεψα στο καμαρίνι μου και έκλεισα την πόρτα. Σε δευτερόλεπτα ο κύριος Παπαγιάννης βρέθηκε να κλωτσάει την πόρτα του καμαρινιού μου και να μπαίνει μέσα, με άρπαξε από το λαιμό, με πέταξε κάτω, εγώ έπεσα πάνω στην καρέκλα γιατί είναι μικρό το καμαρίνι. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο νεροχύτη παρά μόνο στη σπονδυλική μου στήλη και πετάγομαι στην καρέκλα. Έβριζε κατά τη διάρκεια και έλεγε “εμένα δεν θα μου κλείσει κανένας πόρτες θα σε γ… παλιο…, δεν θα μου ξανακόψεις αστείο” και μετά ήρθε ο συνάδελφος ο Σωτήρης Καλυβάτσης τον τράβηξε και τον κατέβασε κάτω. Έχω κάνει ήδη μήνυση και θα ήθελα πολύ να είχε δράσει και το αυτόφωρο, αλλά πέρασε η ώρα και δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν…».

Μάλιστα, η ηθοποιός προχώρησε σε μία ανάρτηση και στη σελίδα της στο Facebook, στην οποία αναφέρει ότι “Αυτό το άτομο δείχνει μηδενική ανοχή στη βία των γυναικών”. Ανάρτηση που σχολίασε και η συνάδελφος της, η γνωστή ηθοποιός Τζένη Μπότση με τα λόγια “Εγώ δεν λυπάμαι, ντρέπομαι…”, ενώ την κοινοποίησε στο δικό του προφίλ σε ένδειξη συμπαράστασης και ο πρώην σύζυγός της, ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερνετίνος.

Η Σοφία Παυλίδου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη συνάδελφό της στην παράσταση Κόνυ Μεταξά, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά του Μάνου Παπαγιάννη, ο οποίος ωστόσο δεν εντοπίστηκε και έτσι κατάφερε να αποφύγει το αυτόφωρο.

Οι ισχυρισμοί της ηθοποιού φέρονται να επιβεβαιώνονται από τους συναδέλφους της Σ. Καλυβάτση και Κ. Μετάξά, ενώ μάλλον ίσες αποστάσεις επιχειρούν να κρατήσουν οι παραγωγοί της παράστασης και οι ιδιοκτήτες του θεάτρου, τονίζοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση καταδικάζουν περιστατικά βίας, ιδιαίτερα εναντίον γυναικών. Ο παραγωγός της παράστασης, Β. Γκουρούσης, δήλωσε μάλιστα ότι ο Μ. Παπαγιάννης είχε αμυχές στο πρόσωπό του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τους τις προκάλεσε η Σ. Παυλίδου σε διένεξη ανάμεσά τους.

Κανένα σχόλιο από τον Παπαγιάννη

Ο Μάνος Παπαγιάννης μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας σε βάρος του αρνήθηκε κάθε αναφορά στο περιστατικό. Στην παράσταση της Κυριακής απέφυγε κάθε δήλωση εξερχόμενος του θεάτρου μαζί με τη σύζυγό του Αγγελική Δαλιάνη, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι αντικαθιστά τη Σοφία Παυλίδου η οποία δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην παράσταση. Μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφο της εκπομπής Happy Day του Alpha, αρκέστηκε να πει: “Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι, ευχαριστώ πολύ”.

Στο “Πρωϊνό” του ΑΝΤ1, η Φαίη Σκορδά ανέφερε ότι σε επικοινωνία των συνεργατών της εκπομπής με τον ίδιο τον ηθοποιό, έγινε γνωστό ότι ο δικηγόρος του δεν του επιτρέπει να μιλήσει για το περιστατικό. Ωστόσο, ο ηθοποιός φέρεται να είπε ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και εξέφρασε και τη στενοχώρια του όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές έχουν υιοθετήσει την άποψη που περιέγραψε η κ. Παυλίδου. “Εγώ όμως θέλω να πως ότι για κανέναν λόγο ένας άντρας δεν σηκώνει χέρι” τόνισε η παρουσιάστρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σ. Καλυβάτση, ο Μάνος Παπαγιάννης φέρεται να έχει ζητήσει συγγνώμη από το θίασο για το περιστατικό. Από την πλευρά της η Βάσια Παναγοπούλου ανέφερε ότι “γνωρίζω ότι δεσμεύθηκε παρουσία όλου του θιάσου να ζητήσει συγγνώμη”.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα