Πολιτική

Σόιμπλε: Αν δεν κάνετε τις μεταρρυθμίσεις θα έχετε πρόβλημα

Ακούστε το άρθρο

Λύση στο ζήτημα συμμετοχής του ΔΝΤ σε μερικές εβδομάδες βλέπει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και απορρίπτει τις κατηγορίες ότι έχει απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, τονίζοντας ότι η χώρα συνεχίσει θα συνεχίσει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο αν εξακολουθήσεις να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή “Bericht aus Berlin”, του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) ο κ, Σόμπλε αρνήθηκε ότι έχει πει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. «Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε αν και το κρατικό κανάλι αμέσως μετά μετέδωσε αμέσως πρόσφατο σχόλιο του γερμανού υπουργού στο οποίο ακούγεται να λέει ότι η Ελλάδα «δεν έχει ξεπεράσει το σημείο καμπής», ότι «πρέπει να παραμείνουν οι πιέσεις» και ότι «δεν θα μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Ο Σόιμπλε σχολίασε ότι αυτό είναι το ίδιο μήνυμα που λαμβάνει η Ελλάδα από παντού, από το ΔΝΤ ως τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα. Εάν δεν τις κάνει, θα έχει» και έσπευσε αν συμπληρώσει : «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο».

Σε ότι αφορά στο ΔΝΤ ο κ. Σόιμπλε είπε ότι πιστεύει πως σίγουρα το Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα και εκτίμησε ότι η λύση “μπορεί να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.

http://www.thetoc.gr/

Όλη η επικαιρότητα