Οικονομία

Σόιμπλε: «Αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, το πράγμα δεν θα δουλέψει»

Ακούστε το άρθρο
Αν η Ελλάδα συνεχίζει να μην εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα, τότε το πράγμα δεν θα δουλέψει, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Saarbruecken της Γερμανίας.

Στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ακόμη πως η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, διαφορετικά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Νωρίτερα, γερμανικές κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπάρχει διχογνωμία στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενιαία θέση ότι είναι αναγκαίο να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της συζήτησης με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης στην γερμανική κυβερνητική πολιτική» δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Handelsblatt ότι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε ασκήσει κριτική στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης πάνω στο ελληνικό ζήτημα με επιστολή του προς την καγκελάριο Μέρκελ.

«Είναι προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της» πρόσθεσε η ίδια.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα