Σοκ από την θανάτωση 16 σκυλιών στη Βάρδα: Ο μανιακός τα τάιζε στο στόμα με μπιφτέκια-φόλα

Στην αναζήτηση του μανιακού (ή των μανιακών) που δηλητηρίασε 16 σκυλιά στη Βάρδα βρίσκεται η αστυνομία ενώ η τοπική κοινωνία και όχι μόνο έχει σοκαριστεί από την μαζική εξόντωση. Είναι από τις λίγες φορές που η ειδησεογραφία καταγράφει θανάτωση σκύλων σε  τόση μεγάλη έκταση.

Το πρωτοφανές σε μαζικότητα γεγονός πρέπει να ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, ένας (κατά άλλους δύο) που επέβαινε σε μηχανή μικρού κυβισμού, σταματούσε όπου έβλεπε αδέσποτο σκυλί, το καλούσε κοντά του δελεάζοντάς του με μπιφτέκι. Το σκυλί πλησίαζε κουνώντας την ουρά του, έπαιρνε το μπιφτέκι που περιείχε δηλητήριο, το έτρωγε  και έφευγε για τον τελευταίο του  περίπατο… Λίγα μέτρα πιο πέρα ξεκινούσε το μαρτύριο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής είχαν θανατωθεί  με τον τρόπο αυτό, έντεκα σκυλιά, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκαν και άλλα πέντε και ο αριθμός ανέβηκε στα 16.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκταφή θανατωμένου σκύλου καθώς η ιδιοκτήτριά του το έθαψε σε χωράφι στη Νέα Μανωλάδα. Στη συνέχεια τα σπλάχνα του θα σταλούν για τοξικολογική εξέταση.

Η είδηση έχει σοκάρει πολλούς και οι αναρτήσεις στο fb είναι δεκάδες που καταδικάζουν την κτηνώδη ενέργεια. Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι γνωρίζουν τον δράστη αλλά από κει και πέρα σιωπή. Πάντως το ΑΤ Βάρδας από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.