Ηλεία

Σοκ στα Σαβάλια: H 16χρονη Μαριλένα «έσβησε» λίγα μέτρα από το σχολείο της

Ακούστε το άρθρο

«Έφυγε» στα χέρια της δίδυμης αδελφής της!

Βαθύτατη θλίψη επικρατεί από το μεσημέρι της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας για τον ξαφνικό χαμό της 16χρονης μαθήτριας της πρώτης λυκείου από τα Σαβάλια, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μπροστά στα μάτια της δίδυμης αδελφής της και των συμμαθητών της, λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο της! Η άτυχη μαθήτρια, πριν από 9 μέρες  είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση σε νοσοκομείο της Αθήνας, γιατί αντιμετώπιζε συγγενή μυοκαρδιοπάθεια.

Ήταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν η 16χρονη Μαρία – Ελένη Γιάνναρου, η Μαριλένα όπως την φώναζαν,  αποχωρούσε μαζί με την αδελφή της και τους συμμαθητές της από το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας. Ξαφνικά, λίγα μέτρα από την είσοδο του σχολείου,  έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο έδαφος, με την αδελφή της σοκαρισμένη να καλεί σε βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες,  περνούσε από το σημείο ένα αυτοκίνητο και η οδηγός σταμάτησε και μετέφερε την 16χρονη με την αδελφή της στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί κατέβαλλαν επί ώρα κάθε δυνατή προσπάθεια για να την επαναφέρουν, αλλά μάταια. Η άτυχη μαθήτρια είχε ήδη «φύγει», με την αδελφή της να περιμένει στην αναμονή για ένα καλό νέο, ότι θα ξανάβλεπε την «κολλητή» της…

Αναπάντητα «γιατί»…

Λίγο αργότερα έφταναν στο νοσοκομείο οι γονείς της, οι οποίοι μόλις έμαθαν την τραγική κατάληξη του παιδιού τους κατέρρευσαν. Βουβός ο πόνος τους και ένα μεγάλο «γιατί»,  για το παιδί τους που είχαν παλέψει να βοηθήσουν και πίστευαν ότι μετά και την προ ημερών χειρουργική επέμβαση, θα είχε μια φυσιολογική ζωή χωρίς αγωνίες και φόβο.

Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές και οι καθηγητές της, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί, σε έναν δικό τους άνθρωπο, σε ένα δυναμικό κορίτσι που επί χρόνια αγωνίζονταν με γενναιότητα για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της.

Για το πρόβλημα και την επέμβαση είχε ενημερωθεί και το σχολείο και οι καθηγητές της, ενώ η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, περίμενε πως και πώς να επιστρέψει από το νοσοκομείο όπου και είχε κάνει την επέμβαση για να ξαναπάει στο σχολείο, να είναι μαζί με την αδελφή της και τους συμμαθητές της, οι οποίοι την υπεραγαπούσαν.

Επρόκειτο να πάει σε γιατρό μαζί με τους γονείς για να κόψει τα ράμματα από την επέμβαση, ωστόσο η εξέλιξη ήταν να καταλήξει λίγη ώρα πριν στην αγκαλιά της αγαπημένης της αδελφής…

Από τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής, που θα διενεργηθεί, θα εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Θα αναζητηθούν ευθύνες…

Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η κοινωνία των Σαβαλίων, αφού ήταν ένα καλοσυνάτο κορίτσι και οι γονείς της αξιαγάπητοι. Με όση δύναμη του είχε απομείνει ο πατέρας της Μαριλένας, κ. Δημήτρης είπε στην εφ. «Πατρίς» ότι η οικογένεια του θα αναζητήσει για την μνήμη της  ευθύνες από τον γιατρό που έκανε την επέμβαση στο παιδί τους, ο οποίος τους διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι μπορούσε να επιστρέψει στο σχολείο της και στα ενδιαφέροντά της.

Η Μαριλένα έκανε την επέμβαση στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 20 επέστρεψε σπίτι της για να συνεχίσει τη ζωή της. Μάλιστα, της είχε τοποθετηθεί απινιδωτής.

Από τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής, που θα διενεργηθεί σήμερα, θα εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια της γενναίας Μαριλένας…

Όλη η επικαιρότητα