Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σοκ στο Άργος: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη – Κλινικά νεκρός ο πατέρας (VIDEO)

argos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νεότερη ενημέρωση 22:30 Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο πατέρας της 17χρονης είναι κλινικά νεκρός. Από την άλλη οι γιατροί είναι στην δυσάρεστη θέση να μην ξέρουν τι να ευχηθούν καθώς είναι τέτοια η ζημιά που έχει υποστεί στα νεύρα της που εάν ζήσει «θα είναι παράλυτη από τον αυχένα και κάτω».

Νεότερη ενημέρωση 15:30

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι η 17χρονη Ασπασία, την οποία πυροβόλησε χθες στο κεφάλι ο πατέρας της στο Άργος.

Την ίδια ώρα, ο 47χρονος πατέρας της, Γ.Μ., ο οποίος επίσης νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Τζάνειου νοσοκομείου.

Η 17χρονη έχει δεχθεί δύο σφαίρες, τη μία στο ζυγωματικό που έχει προκαλέσει αιμάτωμα και τη δεύτερη στον αυχένα. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα των γιατρών στο Άργος η σφαίρα έχει φορά εισόδου από πάνω προς τα κάτω και έχει σφηνωθεί σε δύο αυχενικούς σπονδύλους με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι η μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου θα μείνει παράλυτη.

Τοπικά μέσα της Αργολίδας απευθύνουν έκκληση σήμερα για αίμα καθώς η 17χρονη αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση είναι και ο 47χρονος ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα λίγη ώρα μετά την πράξη του.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν πατέρας και κόρη πήγαν στην ταβέρνα «Τα φιλαράκια» προκείμενου να φάνε.

Είκοσι λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο τους έφυγαν από την ταβέρνα χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ένταση μεταξύ τους, αν και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 47χρονος πατέρας βρισκόταν σε ένταση.

Όταν ογδόντα μέτρα μετά την ταβέρνα οι δύο τους σταμάτησαν σε περίπτερο για να ψωνίσει κάτι η 17χρονη συνέβη το μοιραίο.

Για άγνωστο λόγο ο πατέρας έβγαλε το όπλο που κατείχε παράνομα και πυροβόλησε δύο φορές κατά της νεαρής Ασπασίας με αποτέλεσμα αυτή να βρεθεί αιμόφυρτη στο έδαφος. Ο ίδιος ο 47χρονος έφυγε από το σημείο και αμέσως άρχισε η επιχείρηση εντοπισμού του. Τελικά οι αστυνομικοί τον βρήκαν και αυτόν αιμόφυρτο στο σπίτι του καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί στο στόμα.

«Δεν ήταν τρελός», είπε ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος και πρόσθεσε ότι ο 47χρονος «δεν έδινε την εικόνα ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορούσε να φτάσει σ’ αυτό το σημείο».

Ο κ. Καμπόσος είπε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς αν το άτυχο κορίτσι καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή εκφράζονται φόβοι ότι θα βγει παράλυτο από τον αυχένα και κάτω.



Nεότερη ενημέρωση 13/8, 11:00  Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο κρατικό Νίκαιας η 17χρονη που πυροβολήθηκε από τον 47χρονο πατέρα της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα, με το paratiritis-news.com, η 17χρονη Ασπασία χρειάζεται αίμα. Η κοπέλα βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας αλλά όσοι θέλετε να δώσετε αίμα μπορείτε να πάτε και στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Άργους. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. επικοινωνίας: 6943189050

Νεότερη ενημέρωση 22:40

Νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες του patrisnews.com αναφέρουν ότι ο λόγος τελικά που ο άνδρας πυροβόλησε την κόρη του ήταν η ζήλεια που ζούσε μακριά από τη γυναίκα του ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα με το ποτό. Η κατάσταση της 17χρονης παραμένει κρίσιμη ενώ υπάρχουν φόβοι πως αν καταφέρει τελικά να κρατηθεί στη ζωή το τραύμα στον αυχένα θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες.





Νεότερη ενημέρωση 20:20

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η εξομολόγηση της 17χρονης  Α. Μ. ότι είναι έγκυος ήταν αυτή που πιθανότατα «όπλισε» το χέρι του πατέρα με αποτέλεσμα να την πυροβολήσει στο κεφάλι. Ο ίδιος αργότερα αυτοπυροβολήθηκε επιχειρώντας να αυτοκτονήσει ωστόσο δεν τα κατάφερε. Αυτήν την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα.

Σοκάρει την κοινωνία του Άργους η απόπειρα δολοφονίας μιας 17χρονης Ελληνίδας, από τον 47χρονο πατέρα της, λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 47χρονος πυροβόλησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία την ανήλικη κόρη του, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς στο κέντρο του Άργους.

Η 17χρονη έχει μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη, με δύο σφαίρες στο κεφάλι, στο νοσοκομείο Άργους και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ξεκινά η διακομιδή της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, τον οποίο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να έχει βρεθεί στο σπίτι του, έχοντας αυτοπυροβοληθεί.

Όλη η επικαιρότητα