WEB tv Κόσμος

Σοκαρισμένη η Γαλλία από την επίθεση σε γυναίκα που αντέδρασε σε «καμάκι» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook: η Μαρί Λαγκέρ, 22 ετών, αφηγήθηκε, παρουσιάζοντας και βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, τον τρόπο που ένας άνδρας της συμπεριφέρθηκε την Τρίτη, «κάνοντας ήχους, διατυπώνοντας προσβλητικά σχόλια, σφυρίζοντας ή μιλώντας άσεμνα, με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο», την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι.

«Τότε εγώ του απάντησα “βούλωσέ το” συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε», έγραψε η 22χρονη στον λογαριασμό της.

870x489 marielaguerre

Όμως «αυτό δεν άρεσε σε εκείνον τον άνδρα», συνέχισε η ίδια. Εκείνος, αρχικά, της «πέταξε ένα τασάκι», κατόπιν την ακολούθησε, τη «χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων».
Το κείμενό της συνόδευε ένα βίντεο, που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του μπαρ, μπροστά από το οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.
Στο βιντεοσκοπημένο υλικό μπορεί κανείς να δει την επίθεση κι έπειτα αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες ενός καφέ, να επιχειρούν να μιλήσουν στον άνδρα και να τον εμποδίζουν να προσεγγίσει εκ νέου το νεαρό θύμα του.

Η Μαρί Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

harassed5

Το Σάββατο, η 22χρονη κατήγγειλε το περιστατικό και στο Twitter: «Επειδή απάντησα στην παρενόχλησή του, ένας άνδρας με χτύπησε στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων μαρτύρων. Απαράδεκτο. Τέλος στην παρενόχληση στον δρόμο (#noustoutes #metoo #balancetonporc #harcelementderue).

Ερωτηθείσα από την εφημερίδα Le Parisien, η ίδια εξήγησε ότι έχει μώλωπες στο πρόσωπο, επισημαίνοντας την έκπληξη που νιώθει από την απήχηση που είχε το βίντεο στους χρήστες του Facebook και του Twitter. Όπως γράφει σήμερα το BBC, το βίντεο έχει συγκεντρώσει ήδη 900.000 προβολές.

harassed4

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο: πρόκειται για την ελευθερία των γυναικών να κυκλοφορούν άφοβα στους δημόσιους χώρους» σχολίασε η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο της Parisien.

Το βίντεο με την επίθεση εναντίον της 22χρονης είδε το φως της δημοσιότητας τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή προστίμου επί τόπου σε περιστατικά παρενόχλησης στον δρόμο, ύψους τουλάχιστον 90 ευρώ.

ΠΗΓΗ: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα