Κόσμος

Σομαλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

mogadishu.png
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μετά από έκρηξη βόμβας και καταιγισμό πυρών, σε παραλιακό εστιατόριο της Μογκαντίσου.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει βόμβα σε αυτοκίνητο που εξερράγη ενώ, στη συνέχεια, εισέβαλαν στο εστιατόριο όπου ακολούθησε ολονύχτια ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται μαρτυρίες ντόπιων, σποραδικά πυρά ακούγονταν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

«Άκουσα μία ισχυρή έκρηξη. Βγήκα έξω και είδα νεκρούς τρεις ανθρώπους. Εκ των οποίων, δύο ήταν γυναίκες», δήλωνε λίγο αργότερα ο Khadar Keeyow, ένας γνωστός Σομαλός τραγουδιστής, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι εξτρεμιστές της μουσουλμανικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, οι οποίοι με πλήθος φονικών επιθέσεων επιχειρούν να ανατρέψουν την – υποστηριζόμενη από τη Δύση – κυβέρνηση.

Την περασμένη Κυριακή, πάνω από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά σε δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, έξω από τα κυβερνητικά γραφεία της ημι – αυτόνομης περιοχής Puntland. Ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, μία ανάλογη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε, επίσης παραλιακό, εστιατόριο, στοίχισε τη ζωή σε άλλους 17 ανθρώπους. 

CNN

Όλη η επικαιρότητα