Ηλεία

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας: Αντιδράσεις για το ‘εντέλλεσθαι’ σε γιατρό για εφημερία στο Νοσοκομείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Έντονη αντίδραση από το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, μετά το ‘εντέλλεσθαι’ που έλαβε γιατρός για να κάνει εφημερία στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες η παθολόγος Επιμελήτρια Α’ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Ευγενία Δρόσου, έλαβε ‘εντέλλεσθαι’ από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, προκειμένου να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Πύργου και να καλύψει εφημερία στην Παθολογική κλινική, ελλείψει ιατρικού προσωπικού.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου εργαζομένων, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και ενέταξε το περιστατικό στη γενικότερη όπως λέει προσπάθεια που γίνεται για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Συρρικνώνεται η δημόσια υγεία

«Για ακόμη μία φορά επιβεβαιωνόμαστε για την πολιτική που ασκείται σε ότι αφορά τη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού μας. Για ακόμη μία φορά επιβεβαιωνόμαστε σαν Σωματείο εργαζομένων ότι η δημόσια υγεία στα Νοσοκομεία και ειδικότερα τα Νοσοκομεία του Νομού μας συρρικνώνεται και διαψεύδονται όλοι αυτί που κατά καιρούς πανηγυρίζουν για τις δήθεν χιλιάδες προσλήψεις και τους δήθεν πλεονασματικούς ισολογισμούς» είπε και συμπλήρωσε: «Η πολιτική των ‘εντέλλεσθαι’ συνεχίζεται και ήρθε νέο ‘εντέλλεσθαι’ για την γιατρό παθολόγο του Νοσοκομείου μας κα Ευγενία Δρόσου, να μεταβεί προς κάλυψη εφημερίας στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου. Η λέξη και η σημασία της διασύνδεσης, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει δεν υφίσταται. Διασύνδεση σημαίνει αμφίδρομος προγραμματισμός και αλληλοκάλυψη των Νοσοκομείων του νομού. Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πάντα η διασύνδεση είναι μονόδρομος και πάντα καλείται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να καλύπτει τα κενά που υφίστανται σε εφημερίες του Νοσοκομείου Πύργου. Καλούμε τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, της ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου, να αφήσουν κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα προσχήματα και να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του Νομού μας, τουλάχιστον με το απαιτούμενο προσωπικό».

Ο κ. Μιχαλόπουλος καταδίκασε τις πολιτικές που ακολουθούνται και υπογράμμισε: «Τους καταγγέλλουμε και θα τους καταγγέλλουμε για αυτή την πολιτική που εφαρμόζουν και είναι υπεύθυνοι απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Και βέβαια, να πούμε ότι τα ρουσφέτια και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις, οι μετακινήσεις, οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις από το Νοσοκομεία μας προς άλλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, καλά κρατούν και όλες αυτές οι πολιτικές είναι καταδικαστέες στη συνείδηση και τα μάτια εργαζομένων και πολιτών». 

Όλη η επικαιρότητα