Αρθρογραφία

Σοβαρή ενημέρωση…

Ακούστε το άρθρο

Μετά από πολύ καιρό και κάπως ανεπάντεχα, χθες το μεσημέρι αφήσαμε τους καναπέδες των σπιτιών μας και τα μεσημεριανάδικα δήθεν ενημερωτικά της TV και μαζευτήκαμε στο καφενείο στη γωνία της πλατείας, αφού ήταν στην πόλη μας και γενέτειρά του φυσικά ο φίλος μας ο Αμερικανοέλληνας, ο οποίος μόλις είχε έρθει από την γείτονα, όπου έχει πλέον τις τουριστικές του επιχειρήσεις με φόντο την Αδριατική.

Οι συνάξεις με τον φίλο μας είναι πάντα ενδιαφέρουσες, κυρίως από πολιτικοοικονομικής πλευράς, αφού έχει την ικανότητα και την όρεξη φυσικά να μας αναλύει την τρέχουσα κατάσταση, κάνοντας μάλιστα και προβλέψεις για το μέλλον, άσχετα αν  πάντα πέφτει έξω και ποτέ δεν το παραδέχεται, αλλά αυτός είναι ο φίλος μας και σε όλους αγαπητός.

Χθες όμως υπήρχε δυσκολία στην ενημέρωση γιατί τα γεγονότα έτρεχαν, δημιουργούσαν ποικίλα συναισθήματα, εμάς αυτά τα περιστασιακά των ημερών με δολοφονίες, άδειες κρατουμένων, φυλακίσεις, αποφυλακίσεις, συλλήψεις κλπ. ουδόλως μας ενδιαφέρουν, αλλά ο φίλος τα είχε στην πρώτη γραμμή και προσπαθούσε να μας ενημερώσει, ακόμη και να κινδυνολογήσει γενικά και αόριστα, αλλά δεν μπορούσαμε να φέρουμε και αντίρρηση, αν και με τρόπο κάποιος της παρέας του είπε να αλλάξει θέμα.

Σιγά ρε παιδιά, τι θέμα να αλλάξω και γιατί, αφού αυτή είναι η κυρίαρχη επικαιρότητα, αυτά μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά, έντυπα, διαδικτυακά και αδικτύωτα, πως θα τολμήσω εγώ ένας ταπεινός  αν και ενημερωμένος φίλος σας να σας μιλήσω για άλλα ζητήματα που θέλετε εσείς να ακούσετε, αλλά δεν θέλω καθόλου εγώ να τα φέρνω στην μνήμη μου και μάλιστα να τα σχολιάζω.

Ξέρετε πως είχα επιχειρήσει να επενδύσω στην πατρίδα πολλά χρήματα στον τουρισμό, αλλά δεν με ήθελαν, με ταλαιπώρησαν για δύο χρόνια, δεν άντεχα πλέον άλλο την κοροϊδία, τα πήγαινε-έλα, τα πολλά έξοδα και αποφάσισα να φύγω, να πάω στην γειτονιά, όπου με υποδέχτηκαν αξιοπρεπώς και θερμά, σαν σοβαρό επενδυτή, που θα δώσει δουλειά σε πολλούς εργαζόμενους αυτόχθονες και Έλληνες βέβαια, έστησα την επιχείρησή μου και πολύ γρήγορα θα λειτουργήσει.

Τι να κάνω δηλαδή, να αρχίσω να σας λέω πως γίνονται οι επιχειρήσεις στις γειτονικές μας χώρες, πως έχουν παρακάμψει. τουλάχιστον για τους αλλοδαπούς, την γραφειοκρατία, πως έχουν ειδικούς φορολογικούς κανόνες, με ελαφρύνσεις για νέες αλλοδαπές επενδύσεις, πως έχουν ειδικά κίνητρα και πολλά άλλα, δεν μπορώ να το κάνω, γιατί θα είναι σαν να μαστιγώνω την χώρα μου και το πολιτικό σύστημα, δεν είμαι λοιπόν τέτοιος και το ξέρετε καλά.

Αφήστε καλύτερα να ασχοληθούμε με τα  survivor της TV, όλων των ειδών τα τζογαδόρικα, με τα life style, τα ενημερωτικά, με επαναλήψεις των ειδήσεων και άλλα παρόμοια, αυτά είναι τα ανώδυνα και ομαλά, αυτά δεν δημιουργούν άγχος και δεν διαταράσσουν την ησυχία του καναπέ σας, μην το χαλάμε λοιπόν;

Όλη η επικαιρότητα