Ελλάδα

Σώζεται το επίδομα θέρμανσης στις ορεινές και βόρειες περιοχές μέσω αναδρομικών

Ακούστε το άρθρο

Με Κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη και της υφυπουργού κ. Κατερίνας Παπανάτσιου αυξάνεται αναδρομικά κατά 50% το επίδομα θέρμανσης του 2016 – 2017 από τα 25 στα 37,5 το λίτρο στις ορεινές και βόρειες περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στην ζώνη Α η οποία περικλείει τους νομούς Γρεβενών, Έβρου, Ιωαννίνων, Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλωρίνης.

Με τον τρόπο αυτό ενώ το φετινό επίδομα θέρμανσης θα περικοπή κατά 50% με την επιδότηση να μειώνεται από τα 25 λεπτά στα 12,5 λεπτά το λίτρο οι νομοί της ζώνης Α θα πάρουν και φέτος συνολική επιδότηση στα 25 το λίτρο από τα οποία τα 12,5 λεπτά θα έρχονται από το φετινό επίδομα για τον χειμώνα 2017 – 2018 και τα άλλα 12,5 λεπτά από τα αναδρομικά του περσινού επιδόματος.

Μάλιστα στην λογική του κοινωνικού μερίσματος τα αναδρομικά θα για τις βόρειες και ορεινές περιοχές θα καταβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ζώνες Β Γ και Δ δεν έχουν καμία μεταβολή με βάση την ΚΥΑ αφού το επίδομα θέρμανσης για το 2016 -2017 παραμένει στα 25 λεπτά το λίτρο και άρα στις περιοχές αυτές θα επιβληθεί κανονικά η περικοπή στο επίδομα θέρμανσης για το φετινό χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η Β’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής,

Η Γ’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου.

Η Δ’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα