Κινηματογράφος

Σπάνε ταμεία οι “300”

300.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πέμπτη 6 Μαρτίου, ήταν η πρεμιέρα της ταινίας «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» στις αίθουσες, και μέσα στο πρώτο τετραήμερο, μέχρι σήμερα, Δευτέρα 10 Μαρτίου, έχει κάνει 158.000 εισιτήρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι το καλύτερο άνοιγμα ταινίας στην Ελλάδα κατά τη φετινή κινηματογραφική σεζόν (2013-14), ενώ η εισπρακτική πορεία της ταινίας στο ελληνικό Box Office είναι η καλύτερη τα τελευταία τρία χρόνια, (από τον Μάιο του 2011).

Το ρεκόρ  δεν «αποτελεί είδηση»

Η πρώτη ταινία «300» είχε σημειώσει διεθνώς, τεράστια εμπορική επιτυχία. Το σίκουελ, που καθυστέρησε κατά επτά χρόνια, έχει εξαιρετικά ειδικά εφέ, ενώ η τρισδιάστατη απόδοση των εικόνων, «κόβει» την ανάσα.

Ωστόσο ούτε ο πρωταγωνιστής, Σάλιβαν Στέιπλετον στον ρόλο του Θεμιστοκλή, που παρασύρει τους Πέρσες στα στενά της Σαλαμίνας, συγκρίνεται με τον Τζεράρντ Μπάτλερ, ούτε η ματιά του (σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας) Ζακ Σνάιντερ έχει το «στυλ» του Νόαμ Μούρο. Βεβαίως, η Αρτεμισία, Εύα Γκριν (βλέπε, Casino Royale, Τζέιμς Μποντ), παρά τον σκοτεινό της ρόλο, παραμένει σημείο αναφοράς.

Αλλά, στο σύνολο της και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις, η ταινία είναι αυτό ακριβώς, που «ήθελε» εξαρχής να είναι: Μία ιστορία graphic novel που «πέρασε» στο σινεμά.

www.thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα