Σπατάλη ψήφου

Δεν ξέρω  αν στερούμαστε δημοκρατικής συνείδησης, αλλάόπως φαίνεται ο Ελληνικός λαός ακόμα δεν έχει κατανοήσει γιατί γίνονται οι εκλογές. Τους πληροφορώ λοιπόν ότι γίνονται για να κριθεί η υπάρχουσα κυβένησηκαι να φύγει ή να επανεκλεγεί. Δεν γίνονται για στατιστικούς λόγους. Δεν γίνονται για να μάθουμε πόσοι ασπάζονται τις αντιλήψεις και το πρόγραμμα του κ. Δελαγραμμάτικα ή του κ. Καραβάνα ή της  κ. Μπουρδάρα. Και θα ήταν ευχής έργο, για να προέλθει μια ισχυρή κυβέρνηση που δεν θα διακατέχεται από το φόβο της πτώσης από την αλλαγή πολιτικής ενός μικρού κόμματος που την υποστηρίζει, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εφαρμόσει το πλήρες πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη. Η κυβερνητική σταθερότητα είναι απαραίτητη. Είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η δημοκρατία για να δημιουργήσει  το πλαίσιομέσα στο οποίο θα λειτουργεί ομαλά.  Και επειδή στη παρούσα οικονομική κατάσταση, η κυβερνητική σταθερότητα είναι απαραίτητη για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους   επενδυτές , ντόπιους και ξένους, να μας εμπιστευτούν και να επενδύσουν στη οικονομία μας και την ανάπτυξή της.

Τούτων δοθέντων, κάθε ψήφος σε κόμμα που δεν έχει τη πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι σπατάλη χρόνου,  σπατάλη καλής θέλησης  σπατάλη καλών προθέσεων και, το κυριότερο, σπατάλη της ίδιας της ψήφου μας που πάει στράφι γιατί δεν θα συμβάλει ποτέ στη κυβερνητική σταθερότητα και τη συνακόλουθη αναπτυξη  . Υπερβάλλεις, μπορεί κάποιος να μου πει. Ένα μικρό κόμμα σε μια μειοψηφική κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητά της. Συμφωνώ, αλλά  γιατί η ψήφος μας σε ένα μικρό κόμμα να εξασφαλίσει σταθερότητα μιας κυβέρνησης δια της τεθλασμένης και όχι κατ’ ευθείαν; Αφού  παραδεχόμαστε ότι το ποθούμενο είναι η κυβερνητική σταθερότητα γιατί δεν την εξασφαλίζουμε με τη σωστή χρήση της ψήφου μας, ψηφίζοντας  ένα συγγενικό προς τις ιδέες μας κόμμα, που έχει την πιθανότητα να κυβερνήσει; Γιατί,  θα πρέπει να έχουμε πληθώρα αχρήστων κομμάτων και πληθώρα πολιτικών αρχηγών; Έχετε ποτέ δεί να ψηφιστεί κάποιο νομοσχέδιο που έχει προταθεί από ένα μικρό κόμμα;Έχει ποτέ συμεριληφθεί σε κάποιο νομοσχέδιο και ένα ακόμα γιώτα που έχει προταθεί από ένα μικρό κόμμα;

Δεν προπαγανδίζω υπέρ οιουδήποτε συγκεκριμένου κόμματος ούτε συγκεκριμένης ιδεολογίας. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να σας πείσω, ότι χωρίς να απαρνηθούμε την ιδεολογία μας, να είμαστε συγχρόνως και πρακτικοί. Στη ζωή μας, πολύ λίγες φορές κάνουμε αυτό που θέλουμε ή αυτό που μας αρέσει. Τις περισσότερες φορές κάνουμε αυτό που πρέπει. Το κάνουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Ας  κάνουμε λοιπόν το ίδιο και με τη ψήφο μας. Ας αναλογισθούμε τη δύναμή της  και ας τη χρησιμοποιήσουμε με σοφία ώστε να αποβεί χρήσιμη στο λαό μας και όχι τροφή της μισαλλοδοξίας μερικών που φαντάζονται τον εαυτό τους μεσσία.  Δεν είναι μεσσίες. Τον εαυτό τους και τη πολιτική τους επιβίωση  φροντίζουν και όχι εσένα αγαπητέ «πολίτη».

Η ψήφος σου είναι το όπλο σου  και επιβάλεται  να το χρησιμοποιήσεις για να εξασφαλίσεις τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία λαού μας. Επομένως, όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για ντουφεκιές στο γάμο του Καραγκιόζη, αλλά σε χρήσιμο στόχο που θά έπρεπε, χωρίς συναισθηματισμούς, να έχεις από πριν επιμελώς επιλέξει.