Εκπαίδευση

Σπουδαστές ΤΕΙ Πύργου: Θέλουν αναγνώριση και ενίσχυση!

tei_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με αυξημένη συμμετοχή, ύστερα από αρκετό καιρό, διεξήχθη χθες το μεσημέρι στο ΤΕΙ η Γενική Συνέλευση των σπουδαστών του παραρτήματος ΤΕΙ Πύργου, την οποία συγκάλεσε ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου με βασικό αντικείμενο συζήτησης την απόφαση της διοίκησης του τμήματος ΔΟΕΠ  & ΤΜ να ενημερώσει ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του συλλόγου λόγω μη σύννομου καταστατικού, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα, διατυπώνοντας τη διαφωνία τους, ενώ παράλληλα συζήτησαν και τα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούν το ΤΕΙ του Πύργου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες νομιμότητας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της διοίκησης, και πρόσθεσε πως ο σύλλογος θα προβεί σε κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα με στόχο τη βελτίωση του τμήματος από πλευράς προσωπικού, εξοπλισμού, γραμματείας κλπ.

Δυσαρέσκεια από τους εκπροσώπους των σπουδαστών

«Αυτά που συμβαίνουν στον φοιτητικό σύλλογο του ΤΕΙ Πύργου είναι πρωτοφανή και χρειάζονται τη στήριξη από όλους τους φοιτητές. Ο Σύλλογος Σπουδαστών βιώνει μια επίθεση την οποία έχουμε καταγγείλει στις εφημερίδες και στο υπουργείο. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να είμαστε απέναντι σε όποια πρακτική της διοίκησης θέλει να φιμώσει τον σύλλογο και να σταματήσει το φοιτητικό κίνημα στον Πύργο, με αποφάσεις de facto τις οποίες θέλουν. Θα προχωρήσουμε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες που θα μας νομιμοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσει το τμήμα να στηριχθεί από τον σύλλογο και από μόνιμους καθηγητές και με γραμματεία, εργαστήρια κλπ. Οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου θα είναι πολλές και σε κάθε επίπεδο».

Το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και πρώην πρόεδρος, Βασίλης Στεργίου έκανε λόγο για «απαράδεκτη και πρωτάκουστη ενέργεια να μην αναγνωρίζεται ο σύλλογος» και επισήμανε ότι «θέλουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους εδώ στο ΤΕΙ, διότι την ίδια ώρα που βάζουν στοπ στον φοιτητικό σύλλογο, με το άλλο χέρι έχουν υποβαθμίσει το τμήμα τα τελευταία χρόνια, μας έχουν φέρει τον κάθε λογής επιχειρηματία μέσα να μας πει πώς η καλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα  θα μπορέσει να σώσει και να στηρίξει το τμήμα καλύτερα, να κάνουν τους φοιτητές πελάτες στην ίδια τη δωρεάν εκπαίδευση. Εμείς απαντάμε κατηγορηματικά ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να λειτουργεί και είναι δικό μας θέμα και μόνο  να λύσουμε τα δικά μας θέματα, όπως το καταστατικό, η καλύτερη απάντηση μέσα από τη ΓΣ είναι οι φοιτητές να απαντήσουν ενωμένα ότι διεκδικούν σπουδές και ζωή που τους αξίζει»

Ο Βασίλης Στεργίου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΕΙ σε άλλη όλη, δηλώνοντας πως «όποιος δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του ΤΕΙ, για τους δικούς του λόγους βρίσκει πάτημα και λέει το οτιδήποτε. Νομίζω ότι ο κ.Λιατσής δεν ήθελε μια δήλωση με την οποία θα φτιάξει τόσους πολλούς εχθρούς, άρα ίσως την έκανε για να ικανοποιήσει κάποιους φίλους του. Εμείς θα διεκδικήσουμε να τελειώσουμε τις σπουδές εκεί που τις αρχίσαμε, αλλά να ξέρετε ότι ένα τμήμα όταν είναι στελεχωμένο με καθηγητές, εργαστήρια και γραμματεία, δεν θα μπορεί να το κουνήσει κανένας. Η ίδια η ποιότητα των σπουδών θα εδραιώσει το τμήμα στον Πύργο».

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα