Εκκλησία

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ γνωστή ιστοσελίδα στοιχημάτων

stin-tsimpida-tou-sdoe-gnwsti-stoiximatiki-istoselida.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γνωστή στοιχηματική ιστοσελίδα «κατέβηκε» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελίες για την παράνομη δράση της.

Πρόκειται για ιστότοπο που λειτουργούσε χωρίς άδεια και στον οποίο χιλιάδες Έλληνες καθημερινά στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο αγώνες σε πρωταθλήματα όλου του κόσμου.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναμένεται να μπει στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα στο μέλλον να ξαναχρησιμοποιηθεί ο σέρβερ της.

Στη λίστα αυτή μπαίνουν οι σελίδες που δεν διατηρούν άδεια με αποτέλεσμα να γίνεται –μεταξύ άλλων- εκτεταμένη φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο σέρβερ της στοιχηματικής ιστοσελίδας, ο οποίος εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και ταυτοποιήθηκε, βρισκόταν στην Αμερική. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία πολιτών που έλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι διαχειριστές της σελίδας, κάτι που αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον με τη βοήθεια των δικαστικών Αρχών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, διαφεύγοντας παράλληλα από τους προβλεπόμενους φόρους προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική αλληλογραφία και ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων και την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για την διενέργεια τυχόν περαιτέρω ανακριτικών πράξεων, για τους δράστες που βρίσκονται στην αλλοδαπή.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους της αρμοδιότητάς τους, για τον εντοπισμό του ύψους της φοροδιαφυγής και τυχόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 
 

thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα