Ηλεία

Στα δικαστήρια ΓΟΕΒ και δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ακούστε το άρθρο

Αγωγή εναντίον του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κατέθεσε ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, ζητώντας το ποσό των 147.000 ευρώ ως εισφορές για συμμετοχή στη συντήρηση των αποστραγγιστικών τάφρων και λειτουργίας των αντλιοστασίων Ε2 στα αντλιοστάσια Επιταλίου-Μακρισίων και για τη χρήση αγροτικών δρόμων από το 2014 έως το 2017.

Όπως αναφέρθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, στον δήμο επιδόθηκε αγωγή στις 9 Αυγούστου, με την οποία ο ΓΟΕΒ ζητά 80.000 ευρώ για το 2014, 25.000 ευρώ για το 2015 και από 21.000 ευρώ για το 2016 και για το 2017. Ο αναπλ. προϊστάμενος της ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών και Οικονοµικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Νίκος Καράµπελας, τόνισε στην εισήγησή του ότι πρόκειται για αγωγή χωρίς την απαραίτητη νομιμότητα και εισηγήθηκε τον ορισμό νομικού εκπροσώπου ώστε ο δήμος να αντικρούσει νομικά την αγωγή.

«Η εκ µέρους του ΓΟΕΒ επιβολή τελών αποστράγγισης σε βάρος του δήµου µας δεν έχει νοµικό έρεισµα και η οικονοµική απαίτηση είναι παράνοµη. Επιπλέον στερείται των νόµιµων παραστατικών και δικαιολογητικών που στοιχειοθετούν τις εν λόγω απαιτήσεις. Μέσα σε εκατό ηµέρες από την κατάθεση της αγωγής, οι διάδικοι οφείλουν να καταθέσουν προτάσεις», ανέφερε ο κ. Καράμπελας.

Όλη η επικαιρότητα