ΕΠΣ Ηλείας

Στα γήπεδα της Α1 – Αναλυτικά οι αγώνες

Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ 0-0: Λασπομα-Χ-ία!

Ο Ξενοφών κόλλησε στο 0-0 με την Δόξα Ν. Μανολάδας στον βούρκο των Κρεστένων και είδε τον Ενιπέα να του ξεφεύγει με 4 βαθμούς στην κορυφή της Α1 κατηγορίας. Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν βαρύ και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 25’ με την κοντινή προβολή του Ηλιόπουλου που  έφυγε λίγο άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο παρά το επιβαρυμένο τερέν, ο Ξενοφών Κρεστένων επέβαλε την κυριαρχία του όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Σταθόπουλο, ο οποίος στο 50’ νίκησε στο τετ α τετ τον Παναγόπουλο με τα πόδια. Στο 55’ μετά από φάουλ του Μιλοσέσκι και απόκρουση του γκολκίπερ των Μαυραετών, ο Αναμουρλίδης εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ και δυο λεπτά αργότερα, ο Παναγόπουλος είδε το πλασέ που επιχείρησε να φεύγει σύριζα δίπλα από τα δοκάρια. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 85’, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ του Χαραλαμπόπουλου, ο Σταθόπουλος απομάκρυνε και πάλι σωτήρια κρατώντας το μηδέν.

Οι συνθέσεις

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Ηλιόπουλος, Κολόκας, Αναμουρλίδης, Μιλοσέσκι, Α. Κουτσογιαννάκης (85’ Χαραλαμπόπουλος), Πλατανίτης (20’ λ.τρ. Π. Κουτσογιαννάκης), Δημάκης, Παναγόπουλος(70’ Κουής) Μπουτσικάκης

ΔΟΞΑ: Σταθόπουλος, Χαβαριώτης (70΄ Φωτόπουλος), Μπλετσάκης, Χριστόπουλος, Κυριαζής, Καμαρινός, Δημητρόπουλος, Τσιρίκος (85΄ Α. Μπακάλης), Καζαντζής, Κουλούρης, Ν. Μπακάλης (75΄ Αναγνωστόπουλος).

________

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ  1-1: Νίκη «ανάσα» στις καθυστερήσεις!

Η Ολυμπιάδα Γουμέρου έστω και στο φινάλε της αναμέτρησης πήρε το ντέρμπι με τη Θύελλα και «ανάσανε» βαθμολογικά σε αντίθεση με τους Πυργιώτες που μετά και από αυτή την ήττα, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα υποβιβάζονταν απευθείας. Στα καθαρά αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι, αφού απείλησαν στο 10’ με τον Γεωργίου, άνοιξαν το σκορ στο 25’ με τον νεαρό Ροδόπουλο, με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, στο 50’ και πάλι ο Ροδόπουλος είχε μια κεφαλιά άουτ και αφού η Ολυμπιάδα έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Διαμαντάκου με 2η κίτρινη ,  οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Κάρδαρη μετά το κόρνερ του Κωστόπουλου. Η Ολυμπιάδα, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έφτασε τελικά στη νίκη όταν στις καθυστερήσεις, ο Θ. Καλαντζής με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κολοβάδη, έγραψε το τελικό 2-1.

Η Θύελλα διαμαρτύρεται έντονα για το πρώτο γκολ των γηπεδούχων υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ αλλά και για δύο οφ- σάιντ στα οποία υποδείχτηκε ο Κάρδαρης. Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση αποβλήθηκε από τον πάγκο ο προπονητής της Γ. Γκότσης για έντονη διαμαρτυρία στον βοηθό.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Φιλιππόπουλος, Μαραθιάς, Κολοβάδης, Σ. Μπίρμπας (46΄ λ.τρ. Ζάνι), Γ. Μπίρμπας, Ι. Φωτακόπουλος, Ν. Ροδόπουλος (90΄ Κ. Καλαντζής), Θ. Καλαντζής, Γεωργίου (46΄ λ.τρ. Κωνσταντόπουλος), Διαμαντάκος, Χρυσ. Αγγελόπουλος (85΄ Δ. Μπίρμπας).

ΘΥΕΛΛΑ: Κατελούζος, Κορδός, Τσιμάνης (46΄ Γρηγορόπουλος), Φώτης, Τόλιας, Τζουβάνι, Καραχάλιος, Δεσύλλας (47΄ Κάρδαρης), Τσιγκούνης, Αγγελόπουλος, Κωστόπουλος.

________

ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΝΤΖΟΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   ΣΑΒΑΛΙΩΝ 5 – 4: Στο πρώτο θρίλερ…  της  νέας χρονιάς!

Ειλικρινά  όσοι και όσες  βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Λατζοίου, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ, αυτό το χορταστικό σε γκολ ματς, Ενιπέας Λατζοίου – Ολυμπιακός Σαβαλίων, 5 – 4! Με  το σκορ να δείχνει τις επιθετικές αρετές  των δυο ομάδων, και την  κατάσταση  που βρέθηκαν  οι δυο άμυνες!

Τα Σαβάλια προηγήθηκαν στο 17΄με τον Μπούτσι, για να έρθει στο 23΄με πέναλτι ο Τριανταφύλλης να φέρει το ματς στα ίσα, έπειτα από χέρι του Χοτζάι μέσα στην περιοχή από σέντρα του Γκουβέρου. Στο 39΄ο Δούλος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Γκρίλλα , έδωσε το προβάδισμα στον Ενιπέα, με το σκορ της ανάπαυλας να είναι το 2-1. Ούτε φυσικά και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να προβλέψει όσα θα ακολουθούσαν στην επανάληψη και μέχρι το φινάλε. Στο 66΄ο Κώστας Τσακοπιάκος ισοφάρισε σε 2-2, για να έρθει ο Καλαντζής στο 68΄να κάνει το 3-2 με σουτ. Στο 79΄, ο Μπούτσι ισοφάρισε εκ νέου, έκανε το 3-3 και έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι, όμως στο 83΄, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού και υπ’΄ αριθμόν ένα κίνδυνος για την άμυνα του Ενιπέα, ο Θανάσης Μπούτσι, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για να αποβληθεί και να μείνει η ομάδα των Σαβαλίων με δέκα. Ο Ενιπέας συνέχιζε να πιέζει, για να έρθει στο 85΄ο Γιαννακόπουλος με κεφαλιά να δώσει προβάδισμα με 4-3 και ο Στροφύλλας στο 92’΄να γράψει το 5-3. Στο 95΄, ο Χοτζάι, διαμόρφωσε το τελικό 5-4, για να έρθει η λήξη στο 111΄, μετά από έντεκα λεπτά καθυστερήσεων, ένα ματς το οποίο ξεκίνησε και ένα τέταρτο αργότερα από τα υπόλοιπα, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος λίγο πριν τις 3μ.μ., αλλά στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε.

Ενιπέας: Κουρλός, Γκουβέρος, Βαγγόπουλος, Γιαννακόπουλος, Κωτσάκης, Καλαντζής, Γκρίλλας (75΄Αστερόπουλος), Δούλος, Στροφύλλας, Τριανταφύλλης (95΄Φερεκίδης), Μπατζακόπουλος (88΄Καραβατάς).

Ολυμπιακός Σ.: Κόλλιας, Ν. Μπουγονικολός, Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος, Αβραμόπουλος, Γιαννακόπουλος, Σταυρούλιας, Μπούτσι.

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων με τηλεφώνημα του στη στήλη,  διαμαρτύρεται για το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Ενιπέας, θεωρώντας ότι δεν είναι και θα έπρεπε να έχει συμβουλευτεί τον βοηθό του που είχε καλύτερη οπτική γωνία. Στο τρίτο γκολ, θεωρούν ότι είχε προηγηθεί έξοδος της μπάλας από τον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής γύρισε τη φάση και έδωσε φάουλ στον Ενιπέα. Και στο 86΄, θεωρούν πολύ αυστηρή την αποβολή του καλύτερου παίκτη τους, του Μπούτσι, ενώ θεωρούν ότι τα έντεκα λεπτά καθυστερήσεων δεν ήταν αρκετά και έπρεπε να δείξει τουλάχιστον τρία ακόμα. Μάλιστα λένε ότι είχε δείξει δώδεκα λεπτά και το έληξε στα δέκα.

________

ΑΠΟΚ– ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ 1-1: Έσωσαν τον βαθμό στο τέλος οι γηπεδούχοι

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν το Σάββατο στο Κουρτέσι, ΑΠΟΚ και Αίας, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τη νίκη μέχρι το 88’ όταν και τελικά δέχτηκαν την ισοφάριση. Το προχθεσινό ματς ήταν μοιρασμένο σε γενικές γραμμές, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 41’ με κεφαλιά του Ραυτόπουλου, με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα, στο 57’ ο Αίας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φλίγκου με απευθείας κόκκινη. Το Κουρτέσι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 88’ όταν ο Γεωργόπουλος με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΚ: Χ. Ψυχογιός, Φλίγκος, Ι. Σωτηρόπουλος, Κουργιαλάς (77’Αλ. Καπώνης), Διαμαντόπουλος, Γκούσκος, Α. Κωστόπουλος, Καλουτάς, Κουλούρης, Δ. Ψυχογιός, Κόσκορης (57’ Γεωργόπουλος)

ΑΙΑΣ: Φλίγκος, Ν. Νικολόπουλος (46’ Κότσιφας – 58’ Λούρμπας), Κοκολάκης, Μπελεκούκιας, Κλάδης, Ζώντος (87’ Λόξας), Γιαννακόπουλος, Μπράβος, Παναγιωτόπουλος, Ηλ. Νικολόπουλος, Ραυτόπουλος (81’ Σκαρτσάνης)

________

ΗΛΕΙΑΚΟΣ  ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΩΣ 2 – 2 : Όλα  έγιναν στο α΄ μέρος…

Χωρίς νικητή έληξε το ματς του γηπέδου Λεχαινών, καθώς Ηλειακός  και  Ολυμπιακός Ζαχάρως παρότι ήθελαν τη νίκη, έμειναν στο 2 – 2!

Όλα πάντως έγιναν στο α΄ ημίχρονο,  με τον Ι. Κράγκαρη  με κεφαλιά στο 21΄ ύστερα από φάουλ του Γκίνη και τη βοήθεια… των αμυντικών να ανοίγει το σκορ(1 – 0). Ενώ νωρίτερα ο σκόρερ είχε ένα ανεπανάληπτο τετ – α- τετ που έσωσε ο Τσάμπρας! Στο 24΄όμως ο Π. Στροφύλλας εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση  και έκανε το 1 – 1! Όμως για λίγο, καθώς στο 33΄από σέντρα του Κασσιανού και στρώσιμο με το κεφάλι του Ι. Κράγκαρη, ο Κουρλός από κοντά, έγραψε το 2 – 1! Όμως  η Ζαχάρω δεν πτοήθηκε, και στο 45΄εφτασε στο 2 – 2, με πέναλτι που κέρδισε ο Έλιοτ σε ανατροπή του από τον γκολκίπερ Σερέτη, και εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαγεωργίου(2 -2 ) . Στην επανάληψη ο ρυθμός του ματς έπεσε, και παίχτηκε κυρίως στο κέντρο, με τον Ηλειακό να έχει  δυο καλές στιγμές. Στο  72΄,  φάουλ του Γκίνη από μακριά κατέληξε στα δίχτυα, όμως ο βοηθός Καραλής υπέδειξε σε θεση – οφ σαιντ το Μπουρούκη, υποστηρίζοντας ότι άγγιξε τη μπάλα, με τους Λεχαινίτες να διαμαρτύρονται, ότι το γκολ έπρεπε να  μετρήσει!  Ενώ στο 80΄σεντρα σουτ του Κασσιανού κατέληξε στο οριζόντιο αλλά και στο κάθετο δοκάρι του Τσάμπρα!

ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧ. : Σερέτης, Στριγάς , Κόστα Β., Σαραντούλιας, Μουσερής, Κόστα Λ. , Κράγκαρης Ι.(46΄Παναγιωτόπουλος – 88΄Χριστοφοράτος), Γκίνης, Κασσιανός,  Μπουρούκης, Κουρλός 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάμπρας, Νικολόπουλος, Χριστόπουλος, Κύτταρης , Αλεξανδρόπουλος , Οικονομίδης, , Στροφύλλας, Τζέιμς, Μπιμπής , Παπαγεωργίου, Έλιοτ.

________

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΑ 4 – 3 : Με  αντεπίθεση στην επανάληψη…

«Αγγλικό» ματς έγινε στην Π. Μανωλάδα με την γηπεδούχο  Προοδευτική  να επικρατεί του αξιόμαχου Α.Ο. Μακρισίων με σκορ 4 – 3!  Ενός Α.Ο.Μ. που στάθηκε καλά στο ματς, και μάλιστα προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ, με  τον Αγ. Μούτσο, που έδειξε την αξία του και στην Π. Μανωλάδα! Το 0 – 1 έγινε στο 45΄με  τον Μούτσο, ύστερα από χτύπημα κόρνερ, και στις καθυστερήσεις του  ημιχρόνου ο Μπουρλάκης  σε σύγχυση στην περιοχή, έγραψε το 1 – 1! Στην επανάληψη όμως και στο 48΄ο Μούτσος και πάλι με έξοχη ατομική προσπάθεια  έκανε το 1 – 2 και το ματς «άναψε»! Έκτοτε όμως οι γηπεδούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση, και στο 55΄ έφτασαν στο 2 – 2 με το προωθημένο Ορλώφ με κοντινή προβολή! Και στο 66΄ειχαμε την ολική ανατροπή στο σκορ, με δυνατό σουτ του Παντελή(3 – 2)! Και σαν  να μην έφτανε αυτό, στο 72΄ο  Χρ. Νικολετάκης  ανέβασε το σκορ στο 4 – 2! Που όμως δεν ήταν το τελικό, καθώς στο 87΄ο νεοαποκτηθείς για τον Α.Ο.Μ. Κώστας Γαλάνης διαμόρφωσε με γυριστό σουτ το τελικό 4 – 3!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ:  Σάμαρης, Πατσούρας, Κατσιμιτσίρης, Λιάκος, Ορλώφ, Βαλογιάννης Ζ., Παντελής, Πέρδικας Γ., (73΄Βαλογιάννης  Α.), Κουρκουμέλης, Μπουρλάκης, Νικολετάκης (90΄ Φάμπιο).

Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Καρανικολός, Μπατζάκας, Μπαλαούρας, Διονυσόπουλος(69΄ Γαλάνης), Τσίτσος, Καρβουνιάρης, Μούτσος, Καβαθάς, Σταματελάτος, Πετρόπουλος, Ρουμελιώτης.

Με  τηλεφώνημά τους στην στήλη, τα Μακρίσια καταγγέλλουν ότι χωρίς λόγο και αιτία, αντιμετώπισαν κάκιστη φιλοξενία στη Μανολάδα. Έβριζαν συνεχώς  τη μάνα του προπονητή Άρη Ρουμελιώτη και τους ποδοσφαιριστές, ενώ υπήρχε κλίμα εκφοβισμού στη διαιτησία.

Γιώργος Μικελόπουλος, Γιώργος Παπαφωτόπουλος

Όλη η επικαιρότητα