ΕΠΣ Ηλείας

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας – Αναλυτικά οι αγώνες

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΤΖΟΙΟΥ – ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ 4 – 3  : Μόνος στην κορυφή με «χατ –τρικ» Στροφύλλα !

Τα εύκολα δύσκολα έκανε το απόγευμα του Σαββάτου στο «παγωμένο» Λαντζόι ο τοπικός Ενιπέας, καθώς βρέθηκε στο 50΄να χάνει με σκορ 3 – 1 από τον μαχητικότατο ΑΠΟΚ, αλλά ευτυχώς οι παίκτες του «ξύπνησαν» από το λήθαργο μετά το 65΄, και μέσα σε εννέα λεπτά,  με ηγέτη και σκόρερ στην επίθεση το Σάκη Στροφύλλα (χατ – τρικ), και άξιους  συμπαραστάτες τους Γ. Τσαντίλη και  τον Π. Κωτσάκη που πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα έβγαινε και στην επίθεση(2ο γκολ),  γύρισαν το ματς, και σε συνδυασμό με το «στραβοπάτημα» των αλλών της κορυφής, έμειναν μόνοι !  Μόλις στο 8΄ από ωραία εκτέλεση κόρνερ ο Κουλούρης έκανε το 0 – 1! Ενώ στο 20΄ ο Κουρλός έσωσε σίγουρο γκολ του ιδίου! Όμως στο 29΄ο Στροφύλλας κέρδισε πέναλτι και ο ίδιος έκανε το 1 – 1! Στο 39΄όμως και πάλι ο Αντ, Κουλούρης «χτύπησε» για δεύτερη φορά, με φοβερό ανάποδο ψαλίδι, κάνοντας το 1 – 2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το α΄ ημίχρονο! Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 50΄ο Γκούσκος έκλεψε τη μπάλα και μπήκε ωραία, κάνοντας το 1 – 3! Προοδευτικά όμως ο Ενιπέας άρχισε να «ξυπνά», και έτσι αφού στο 63΄και 65΄εχασε δυο σίγουρα, ήρθε στο 68΄ο Π. Κωτσάκης με κεφαλιά να μειώσει σε 2 – 3! Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του γκολτζή Σ. Στροφύλλα  με ωραία προσπάθεια  να φέρει το ματς στα ίσια! Για να δώσει τη νίκη ο ίδιος στο 77΄ με μια υπέροχη κεφαλιά για «όσκαρ» στο 77΄! Το ματς ολοκληρώθηκε με δυο καλές στιγμές για γκολ του Τσαντίλη στο 82΄(έσωσε ο κορυφαίος του γηπέδου γκολκίπερ Ψυχογιός), ο οποίος στο 95΄ έχοντας προωθηθεί στην εστία του Λαντζοίου, λίγο έλλειψε να «ξεράνει» τους γηπεδούχους, καθώς το σουτ που έπιασε, έφυγε σύριζα άουτ!

ΕΝΙΠΕΑΣ: Κουρλός, Βαγγόπουλος, Δαλαβούρας(λ.τρ. 18΄Γκουβέρος), Τσαντίλης(83΄Καραβατάς), Κωτσάκης, Κύτταρης(46΄Καλαντζής), Γκρίλλας), Δούλος, Στροφύλλας, Τριανταφύλλης(79΄Αστερόπουλος), Μπατζακόπουλος.

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ: Ψυχογιός, Φιλιππακόπουλος, ΣωτηρόπουλοςΙ., Καπώνης Αλ. Τ. Αν.(70΄ Κουργιαλάς), Διαμαντόπουλος, Γκούσκος, Κωστόπουλος, Καλαντζής, Κουλούρης, Κόσκορης Α., Γεωργακόπουλος.

________

Α.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ  – ΑΙΑΣ  ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ 1 – 1  : Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις!

Χωρίς νικητή έληξε το ματς στο Σιμόπουλο, καθώς Α.Ε. Πηνείας και Αίας Γαστούνης, έμειναν στο 1-1, και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις! Μόλις στο 5΄ο Κουτσόπουλος έκανε  το 1 – 0 για την ομάδα του που ήταν καλή στο α΄ μέρος, και τον Αίαντα να ανεβαίνει στο 2ο και να φτάνει στο 1-1 στο 70΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπράβου που κέρδισε ο Δ. Παναγιωτόπουλος!

Α.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ: Ρούνης Π., Αργυρόπουλος, Μπουντουβής, Λιακόπουλος Δ., Βλασσόπουλος, Λιακόπουλος Κ., Χριστόπουλος Κ.(75΄Χριστακόπουλος), Χριστόπουλος Α., Κουτσόπουλος(80΄ Γεωργακόπουλος), Ρούνης Κ., Γαλάνης(90΄Παρασκευόπουλος).

ΑΙΑΣ : Λούρμπας, Γιαννακόπουλος, Ζώντος, Μπελεκούκιας, Κορκός(55΄ Νικολόπουλος Ν.), Κότσιφας, Λόξας, Μπράβος, Παναγιωτόπουλος Δ., Νικολόπουλος Ηλ., Ραυτόπουλος(62΄ Κοκολάκης).

________

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – Λ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 2 – 0 : Δίκαιη επικράτηση…

Στις νίκες επέστρεψε η Δόξα Ν. Μανωλάδας κερδίζοντας δίκαια στην έδρα της με σκορ 2 – 0 τον αξιόμαχο Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου! Οι γηπεδούχοι του Αλ. Γαλάνη άνοιξαν το σκορ στο 30΄με πέναλτι του Διαμ. Παναγόπουλου που κέρδισε ο ίδιος! Για να «σφραγίσει» τη νίκη των «αετών» στο 50΄ο Καμαρινός!

ΔΟΞΑ: Σταθόπουλος, Αθανασόπουλος(57΄ Μπακάλης Α.), Μπλετσάκης, Μούζος, Κυριαζής, Καμαρινός, Δημητρόπουλος, Αναγνωστόπουλος(64΄Χαβαριώτης), Καζαντζής, Παναγόπουλος(78΄Τσιρίκος), Μπακάλης Ν.(83΄Κουργιαλάς).

Λ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Βυθούλκας, Παναγιωτόπουλος, Χριστακόπουλος, Ξενόφος, Μουγκός, Σακέλης, Λιαρόπουλος(88΄Καβαθάς), Νεοφώτιστος(83΄Τσούλης), Νικολόπουλος, Σέφα, Αρβανίτης(62΄ Τσέλος).

________

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: 2 – 1

Ολική ανατροπή… με δυο πέναλτι!

Σπουδαία νίκη με ανατροπή έκανε στην έδρα της η Ολυμπιάδα Γουμέρου, κερδίζοντας με 2 –  1 την πάντα δυνατή Προοδευτική! Αφού στο α’ μέρος σπαταλήθηκαν οι ευκαιρίες με τους Ν. Γεωργίου στο 20΄, Νικολετάκη στο 35΄και Γ, Πέρδικα στο 45΄ (έσωσε ο Μπουμπουνάς), στο 47΄με φοβερό βολέ ο  Ορλώφ, έκανε το 0 – 1! Όμως η Ολυμπιάδα αντέδρασε γρήγορα, και στο 54΄σε σουτ του Διαμαντάκου η μπάλα κόπηκε με το χέρι στην περιοχή, και το πέναλτι για την Ολυμπιάδα μετέτρεψε σε γκολ ο Γ. Ροδόπουλος για την Ολυμπιάδα(1 -1 )! Έκτοτε η Προοδευτική διατήρησε τη «φλύαρη» υπεροχή, έχοντας ένα καλό φάουλ του Ορλώφ στο 75΄που «έγλυψε»… το δοκάρι! Τελικά το γκολ ήρθε στο 84΄για την Ολυμπιάδα με νέο πέναλτι και πάλι του Γ. Ροδόπουλου, που κέρδισε ο εορτάζων προχθές, Λευτέρης Κωνσταντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Μπουμπουνάς, Μαραθιάς, Κολοβάδης, Μπίρμπας Σ., Φωτακόπουλος Π. Φωτακόπουλος  Ι., Ροδόπουλος Γ.(87΄ Ζάνι), Καλαντζής, Γεωργίου Ν.(49΄Αγγελόπουλος Χ.),  Διαμαντάκος(93΄ Χρ. Αγγελόπουλος), Γεωργίου Δ. (49΄ Κωνσταντόπουλος)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Σάμαρης, Πατσούρας, Κατσιμιτσίρης, Λιάκος, Ορλώφ, Βαλογιάννης Ζ., Παντελής, Μπιτούνης, Κουρκουμέλης(66΄ Μπουρλάκης), Πέρδικας Γ., Νικολετάκης.

 ________

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΩΣ – Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΑ  2 – 0 : «Καθάρισε» ο Παπαγεωργίου «φωνάζουν» τα Μακρίσια!

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως  ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Ολυμπίας, επικρατώντας του Α.Ο. Μακρισίων στην «μάχη» για μια θέση στην τετράδα, με σκορ 2 – 0, και φυσικά, ξέφυγε επτά βαθμούς! Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμα ένα ματς για την ομάδα της Ζαχάρως, ο  αναγεννημένος φέτος Χρήστος Παπαγεωργίου, που με δυο γκολ, «καθάρισε»… και πάλι για λογαριασμό της Ζαχάρως, αφήνοντας τα Μακρίσια με την καλή εικόνα! Πάντως τα Μακρίσια «φωνάζουν» για χέρι-πέναλτι μέσα στην περιοχή της Ζαχάρως, αλλά και για ένα γκολ του Μπάλλα με πλασέ το οποίο ακυρώθηκε σαν οφσάιντ στο 0 – 0 ! Μόλις στο 7′ μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μούτσος τετ α τετ, πλασάρει  άουτ. Στο 44′ πλασέ Παπαγεωργίου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Καρανικολός . Στην επανάληψη και στο 49′ κεφαλιά Έλιοτ από κοντά, και πλάγια θέση, άουτ. Στο 53′ μονοκόμματο σουτ Πετρόπουλου από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ. Και στο 62′ αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με τους Έλιοτ, Στροφύλλα, ασίστ στον Παπαηεωργίου και πλασέ του τελευταίου στα δίχτυα και (1-0). Στο 74′: ωραία προσποίηση  και σουτ Στροφύλλα άουτ. Στο 78′ αψογο κατέβασμα και προσποίηση του Παπαγεωργίου, πλασέ και 2-0. Στο 86′  αντεπίθεση με τον Έλιοτ, για τη Ζαχάρω που  βγήκε πλάγια, πλασέ και άουτ. Τέλος στο 89′: μοναδική ευκαιρία σε πλασέ εξ’ επαφής του Μούτσου για τον Α.Ο.Μ. να μειώσει το σκορ, φευγει αουτ.

ΖΑΧΑΡΩ: Τσάμπρας, Νικολόπουλος, Χριστόπουλος, Κύτταρης, Αλεξανδρόπουλος, Οικονομίδης, Στροφύλλας, Γκούσκος, Έλιοτ, Παπαγεωργίου (87′ λ.τ. Κουρούβανης), Κατσιώλης.

ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Καρανικολός, Μπατζάκας, Γκουβέρος (80′ Κουβελιώτης),  Διονυσόπουλος, Καρβουνιάρης, Μπαλαούρας, Μούτσος, Καββαθάς, Σταματελάτος, Πετρόπουλος (60′ Ασημακόπουλος), Μπάλλας.

________

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ – ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 0-1 : «Ξέπλυνε» την ντροπή της Μανολάδας

Πριν από μια εβδομάδα ο Αλφειός είχε γνωρίσει την συντριβή με 6-1 από την Προοδευτική. Προχθές όμως στα Σαβάλια η ομάδα του Επιταλίου έδειξε το καλό της πρόσωπο και νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0.

Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, με τον Αλφειό να είναι ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να κατακτά δίκαια τη νίκη. Το “χρυσό” γκολ για την ομάδα του Αλφειού πέτυχε στο 62′ ο Πρίφτης μετά από κόρνερ, με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πριν από το γκολ οι δυο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όπως στο 20’ όταν το πλασέ του Μπούτσι των Σαβαλίων έδιωξε πριν την γραμμή ο Ντάβαρης, ενώ στο 47’ ο Αγριδιώτης τοιυ Αλφειού είχε δοκάρι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Δεύτερο δοκάρι για τους φιλοξενούμενους είχαμε στο 49’ με τον Πρίφτη, μετά από φάουλ.

Στο 58’ ο διαιτητής Αποστολόπουλος ακύρωσε γκολ του Κανάνι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, ενώ στο 72’, ο Κανάνι σχεδόν σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Να σημειωθεί ότι στα ευτράπελα του αγώνα ήταν και η αποβολή του Αγριδιώτη με 3 κίτρινες! Συγκεκριμένα στο 50’ ο παίκτης του Αλφειού δέχθηκε την πρώτη κίτρινη και στο 67’ την δεύτερη για θέατρο (πάλι διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτή την απόφαση οι φιλοξενούμενοι).

Όμως ο διαιτητής δεν έδωσε την κόκκινη (προφανώς μπερδεύτηκε) και ο Αγριδίωτης αποβλήθηκε 4 λεπτά αργότερα!

Δηλαδή στο 71’! Και πως αποβλήθηκε; Από την κερκίδα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για το λάθος του διαιτητή, με τον βοηθό να τον φωνάζει με αρκετή καθυστέρηση και να του υποδεικνύει την παράληψη του!

Γενικά και οι δυο ομάδες έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία.

ΣΑΒΑΛΙΑ : Κόλλιας, Μπουγονικολός, Μαρκόπουλος Μ., Σαβανίδης, Τσακοπιάκος, Μαρκόπουλος Χ., Αθανασούλης (46’ Κολτσίδας), Χοτζάι, Αβραμόπουλος (80’ Χρόνης), Σταυρούλιας, Μπούτσι.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Θεοδωρακόπουλος, Πρίφτης, Ντάβαρης, Μανέτας, Δρογγίτης, Δαβουρλής, Νικολόπουλος, Αβραμόπουλος, Αγριδιώτης, Κακολύρης (76’ Πεσκελίδης), Κανάνι (80’ Μακρής).

________

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 1-1 : Του έβαλε… φρένο και τον έριξε από την κορυφή

Ο Ηλειακός Λεχαινών υποχρέωσε σε εντός έδρας στραβοπάτημα τον Ξενοφώντα, αφού το τελικό 1-1 με το οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλες οι δυο ομάδες χθες στην Κρέστενα, έριξε το συγκρότημα του Ντ. Μιλοσέσκι από την κορυφή, εκεί που πλέον βρίσκεται μόνος του ο Ενιπέας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15’  όταν μετά από το δυνατό σουτ του Μπουτσικάκη και την εκπληκτική απόκρουση του Σερέτη, ο Κωνσταντόπουλος πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έγραψε με το κεφάλι το 1-0. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα στο 30’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα όμως ο Σερέτης τον νίκησε στο τετ α τετ διώχνοντας με τα πόδια. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 70’ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια, όταν ο Κασσιανός έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Γκίνη που με προβολή στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 85’ το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Κωνσταντόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Κολόκας, Αναμουρλίδης, Μιλοσέσκι, Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος (38’ Λιαμπότης) , Δημάκης (79’ Χαραλαμπόπουλος), Παναγόπουλος (63’ Κουτσογιαννάκης Π.), Μπουτσικάκης

ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Σερέτης, Στριγάς, Χριστοφοράτος, Σαραντούλιας, Κόστα, Γκίνης, Παναγιωτόπουλος (67’ Μπουρούκης), Κωστόπουλος, Κασσιανός, Μουσερής, Κουρλός (90’ Κονταλής)

Όλη η επικαιρότητα