ΕΠΣ Ηλείας

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας – Αναλυτικά οι αγώνες

Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ 3-2: Επέστρεψε στην κορυφή και περιμένει

Ο Ξενοφών Κρεστένων επέστρεψε στις νίκες ξεπερνώντας με 3-2 το εμπόδιο του Αίαντα Γαστούνης το περασμένο Σάββατο στο Καλλίκωμο και έπιασε ξανά κορυφή, περιμένοντας να δει το σημερινό αποτέλεσμα του Ενιπέα κόντρα στον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Μόλις στο 1ο λεπτό, οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν μετά από προσπάθεια του Μπουτσικάκη, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντόπουλο ο οποίος από κοντά νίκησε τον Φλίγκο για το 1-0. Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με το σουτ στην κίνηση του Παναγιωτόπουλου που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι όμως στο 40’ ο ίδιος παίκτης με ένα τρομερό ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτρουμπή για το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58’ ο Ξενοφών πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μπελεκούκιας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κωνσταντόπουλο και ο Μούτσος από τα έντεκα βήματα έγραψε το 2-1.  Στο 78’ η ομάδα του Ντ. Μιλοσέσκι κέρδισε νέο πέναλτι, όταν και πάλι ο Μπελεκούκιας ανέτρεψε τον Μούτσο και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την εκτέλεση αυτή τη φορά ανέλαβε ο Κωνσταντόπουλος ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Φλίγκο όμως στην επαναφορά ο Δημάκης σημείωσε το 3-1. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αίας προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με το κοντινό σουτ του Μπράβου στο 83’.

Οι συνθέσεις

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Α. Κουτσογιαννάκης (79′ Ηλιόπουλος), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Δημάκης, Κωνσταντόπουλος (91′ Ζαπάντης), Π. Κουτσογιαννάκης (62′ Χαραλαμπόπουλος), Μούτσος, Μιλοσέσκι, Μπουτσικάκης (74′ Παναγόπουλος).

ΑΙΑΣ: Φλίγκος  Ν. Νικολόπουλος (70′ Κοκολάκης), Ζώντος, Μπελεκούκιας, Κλάδης, Γιανακόπουλος, Καράμπελας (80′ Λαγανόπουλος), Μπράβος, Παναγιωτόπουλος, Ηλ. Νικολόπουλος, Ραυτόπολος (79′ Κορκός).

_________

ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ – ΛΕΥΚΟΣ  ΑΣΤ. ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 0-: Τεράστιο διπλό παραμονής με Ξενόφο!

Τι και αν ο Αλφειός ήταν το φαβορί και γνώριζε ότι με νίκη επί του Λευκού Αστέρα θα έπιανε τετράδα, εντούτοις η ψυχωμένη ομάδα του Σκουροχωρίου μετά τη μεγάλη νίκη επι της Προοδευτικής πήρε ένα ακόμα πιο σπουδαίο τρίποντο μέσα στο Επιτάλιο με 10 και έβαλε τις βάσεις για την απευθείας παραμονή. Στο πρώτο ημίχρονο, οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες δεν ήταν πολλες, με πιο σημαντική το σουτ του Αγριδιώτη στο 37′ που πέρασε άουτ.Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στο 65′ το «χρυσό» γκολ όταν ο Ξενόφος εκτέλεσε το κόρνερ που ο ίδιος κέρδισε και η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει ο Θεοδωρακόπουλος. Στα εναπομείναντα λεπτα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ισοφάριση όμως στο 88′ το σουτ του Πεσκελίδη δε βρήκε στόχο και στο 90′ οι αμυνόμενοι του Λευκού Αστέρα απομάκρυναν το σουτ του Μπάρκα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια νίκη.

Οι συνθέσεις

ΑΛΦΕΙΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Πρίφτης, Καλαντζής (70΄ Κανάνι), Μανέτας, Δρογγίτης, Δαβουρλής, Αγριδιώτης, Αβραμόπουλος, Μπάρκας, Πεσκελίδης (76΄ Μακρής).

Λ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Βυθούλκας, Παναγιωτόπουλος, Τσέλλος, Ξενόφος, Μουγκός, Χριστακόπουλος, Λιαρόπουλος (85΄ Καββαθάς), Νεοφώτιστος (90΄ Μαχαίρας), Καραντώνης (72΄ Βασιλακόπουλος), Σέφα (80΄ Σακέλης), Τσιτσιρόπουλος

_________

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ 1-2: Ανατροπή δια χειρός Νικολετάκη!

Η Προοδευτική με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε σπουδαίο διπλό στου Κουρτέσι με σκορ 2-1 και επέστρεψε στις νίκες, ξεφεύγοντας αισθητά πλέον από την ζώνη των πλέι άουτ σε αντίθεση με τον ΑΠΟΚ, ο οποίος έμεινε για 6ο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς τρίποντο. Οι γηπεδούχοι πάντως, προηγήθηκαν στο σκορ στο 35’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Α. Κωστόπουλου, με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη όμως, ο Νικολετάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και στο 70’ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 αξιοποιώντας τη σέντρα του Βαλογιάννη ενώ στο 75’ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Φάμπιο από τον Κουργιαλά δίνοντας το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του και εν τέλει και τη νίκη.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΚ: Χρ. Ψυχογιός, Φιλιππακόπουλος (72΄ Μενίκου), Ι. Σωτηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κουργιαλάς, Γκούσκος, Α. Κωστόπουλος, Καλουτάς, Κουλούρης, Κόσκορης (75΄ Ντ. Καπώνης), Γεωργόπουλος (70΄ Δ. Ψυχογιός).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Χρ. Σάμαρης, Πατσούρας, Κατσιμιτσίρης, Ορλώφ, Λιάκος, Α. Βαλογιάννης, Φάμπιο (81΄ Αθανασόπουλος), Μπιτούνης, Κουρκουμέλης (85΄ Λ. Σάμαρης), Γ. Πέρδικας (50΄ λ.τρ. Ζ. Βαλογιάννης), Νικολετάκης (90΄ Λάζαρης).

_________

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ 0-0 : Έ(Χ)ασαν και οι δυο …

Δεν μπόρεσε να κάνει το «2 στα 2» η Δόξα Νέας Μανολάδας, αφού μετά την μεγάλη νίκη επί του Ενιπέα την Τετάρτη με 1-0, χθες ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων.

Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για καμία από τις δυο ομάδες, αφού τα Σαβάλια έμειναν τρεις πόντους πίσω από τον δεύτερο Ξενοφώντα και κινδυνεύουν να μείνουν 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ενιπέα (αν νικήσει σήμερα τον Ολυμπιακό Ζαχάρως), ενώ η Δόξα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πρώτη τετράδα.

Το τελικό 0-0 είναι δίκαιο, αφού το παιχνίδι ήταν μεν πολύ δυνατό, αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις, που θα έφερναν το γκολ της νίκης, για κάποια από τις δυο ομάδες.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός Σαβαλίων ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Σταυρούλια με 2η κίτρινη στο 90+, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να δέχεται την 2η κίτρινη για καθυστέρηση.

ΔΟΞΑ : Σταθόπουλος, Φωτόπουλος (82’ Κουργιαλάς), Μπλετσάκης, Μούζος, Χριστόπουλος, Καμαρινός, Δημητρόπουλος, Κουλούρης, Καζαντζής, Παναγόπουλος, Χαβαριώτης (60’ Κυριαζής)

ΣΑΒΑΛΙΑ : Κόλλιας, Μπογονικολός, Μαρκόπουλος, Χοτζάι, Τσακοπιάκος, Μαρκόπουλος, Γεωργίου (88’ Κάσσας), Αβραμόπουλος, Γιαννακόπουλος (46’ Σαβανίδης), Σταυρούλιας, Μπούτσι .

_________

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΓΟΥΜΕΡΟΥ  – Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΑ 1 – 1: Στο 95΄  πήραν το βαθμό οι φιλοξενούμενοι!

Χωρίς νικητή έληξε η συνάντηση στο Γούμερο, καθώς ο Α.Ο. Μακρισίων πήρε τον πολύτιμο βαθμό στο 95΄, αφήνοντας τους γηπεδούχους  με τα παράπονα σε βάρος του διαιτητή Καραβίδα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και άνοιξαν το σκορ στο 20΄ με κεφαλιά του Γ. Ροδόπουλου ύστερα από φάουλ του Κολοβάδη! Μάλιστα στο 30΄ένα ωραίο σουτ του Διαμαντάκου, έφυγε σύριζα άουτ! Όμως και στην επανάληψη το Γούμερο μπήκε δυνατά, και στο 60΄ο σκόρερ Γ. Ροδόπουλος σε κενή εστία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρανικολό, που έσωσε επί της γραμμής τέρματος! Ενώ στο 65΄ καλό σουτ του Διαμαντάκου προ του τέρματος, κόντραρε στους αμυντικούς, φεύγοντας κόρνερ! Στο  80΄ ο Δ. Μπίρμπας  έφυγε  στην αντεπίθεση , όμως προ  του Καρανικολού  , πρόλαβε και έδιωξε ο Καρβουνιάρης! Στο 85΄ ο Κωνσταντόπουλος είδε τη μπάλα μα κολλάει στο γήπεδο, και να χάνει την ευκαιρία. Για να φτάσουμε στο 95΄, όταν επίμονα η Ολυμπιάδα δια του βοηθού Ασημακόπουλου  ζητά αλλαγή , με τη μπάλα να έχει βγει πλάγιο άουτ!   Όμως σύμφωνα  με το διαιτητή Καραβίδα, ο παίκτης της Ολυμπιάδας δεν ήταν ακόμα έτοιμος,  και στην «αναμπουμπούλα» για την αλλαγή, έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς! Ο Καρβουνιάρης έβγαλε μια μακρινή μπαλιά, και ο Σταματελάτος που μπήκε στη φάση, έγραψε το τελικό 1 – 1! Αφήνοντας την Ολυμπιάδα να διαμαρτύρεται, και τον διαιτητή να φεύγει από το γήπεδο λίγο μετά τις 6 μ. μ.!

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Μπουμπουνάς, Αγγελόπουλος, Κολοβάδης, Μπίρμπας Σ., Βλασσόπουλος, Φωτακόπουλος Ι., Ροδόπουλος Γ.(80΄Μπίρμπας  Δ.),  Καλαντζής, Γεωργίου(67΄Κωνσταντόπουλος), Μπίρμπας Γ., Διαμαντάκος(89΄  Ζάνι).

Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Καρανικολός, Μπατζάκας, Μυλωνάς,  Διονυσόπουλος, Τσίτσος(65΄ Πανούτσος), Καρβουνιάρης, Μπαλαούρας, Καβαθάς, Σταματελάτος, Πετρόπουλος, Ρουμελιώτης(57΄ Γαλάνης).

Γιώργος Μικελόπουλος, Γιώργος Παπαφωτόπουλος, Χρήστος Κανελλόπουλος

Όλη η επικαιρότητα