Ηλεία

«Στα κάγκελα» για την ενοποίηση Νοσοκομείων οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

«Θερμό» φθινόπωρο προμηνύεται, με ‘πρωταγωνιστές’ τους εργαζόμενους και φόντο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ενοποίησης της Νοσηλευτικής Μονάδας με αυτή του Πύργου.

Και μόνο ως σκέψη ένα τέτοιο ενδεχόμενο βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν προχωρήσουν διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα τέθηκε χθες στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Μιχαλόπουλο.

Θύελλα αντιδράσεων

Όπως έκανε γνωστό στους συναδέλφους του, υπάρχει έγγραφο από τις αρχές Σεπτεμβρίου του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με το οποίο ζητά από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας τις θέσεις του και τις προτάσεις του για την ενοποίηση των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας.

Ο κ. Μιχαλόπουλος κατήγγειλε ότι σε ολόκληρη την Επικράτεια υπάρχει πρόταση για ενοποιήσεις μόνον τριών Νοσοκομείων και συγκεκριμένα Νοσοκομείων που υπάγονται στην 6η ΥΠΕ!  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, στο στόχαστρο βρίσκονται το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την πρωτοβουλία που έλαβε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ για ενοποίηση Νοσοκομείων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος και εν συνεχεία ανέφερε σε δήλωσή του: «Καλούμε τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να μην προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες και να μην αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία, αφενός γιατί δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει κάτι τέτοιο, αφετέρου δεν έχει γίνει διάλογος. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και το κλείσουμε του Νοσοκομείου και αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά».

Το Σωματείο βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Ναυπλίου, προκειμένου να υπάρξουν και από κοινού κινήσεις διαμαρτυρίας.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης το προεδρείο υπενθύμισε ότι τον περασμένο Μάρτιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας έλαβε απόφαση ότι όχι μόνο δεν συναινεί στο ενδεχόμενο ενοποίησης των Νοσοκομείων αλλά πήρε και απόφαση για αυτονόμηση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, αφού η διασύνδεση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αφαίμαξη

Εκτός της ενοποίησης, στην συνέλευση τέθηκε και το θέμα της έλλειψης προσωπικού και ο κ. Μιχαλόπουλος άφησε αιχμές κατά της διοίκησης γιατί όπως είπε αν και διασυνδεόμενα τα Νοσοκομεία, η πλευρά του Πύργου δεν έχει βοηθήσει καθόλου την Αμαλιάδα με τις ελλείψεις. Αντιθέτως όπως είπε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει μετατραπεί σε ‘δεξαμενή’ αφαίμαξης προσωπικού από το Νοσοκομείο του Πύργου και όχι μόνο.

Αποφασίστηκε λοιπόν σήμερα να αποσταλεί κατεπείγον έγγραφο προς τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, το οποίο θα κοινοποιείται στον αν. διοικητή και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Στο έγγραφο θα αναγράφονται όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις και θα ζητηθεί να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, καθώς  επίσης να επιστρέψουν στις θέσεις τους όσοι έχουν φύγει προς άλλες υπηρεσίες.

Τροπολογία- ντροπή

Επιστέγασμα της χθεσινής συνέλευσης ήταν η απόφαση που ελήφθη για συνέχιση της αποχής από την διαδικασία της αξιολόγησης για το προσωπικό. Χαρακτηρίστηκε ως ‘ντροπή’ η τροπολογία της υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με τους εργαζόμενους να υποστηρίζουν ότι έχει τιμωριτικό και τρομοκρατικό χαρακτήρα, ενώ σχολιάστηκε ότι σε περίπτωση που ισχύσει τότε οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε ‘εμφύλιο’. Αποφασίστηκε δε να γίνει προσφυγή στην δικαιοσύνη προκειμένου ο νόμος να χαρακτηριστεί ως καταχρηστικός και παράνομος.

Όλη η επικαιρότητα