Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στα Λεχαινά η Λιάνα Κανέλη

Ακούστε το άρθρο

Το νομό Ηλείας και συγκεκριμένα την πόλη των Λεχαινών και τον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων επισκεύτηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τα «Ηλειακά Σφαγεία» λίγο έξω από τον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων, η εταιρεία επινοικιάζει τον χώρο που στεγάζεται η εταιρεία «Fargeco», η οποία επεξεργάζεται υπολείμματα κρέατος και ρίχνει τα υπολείμματα από την επεξεργασία σε παρακείμενο αγωγό που δεν γνωρίζει κανείς που καταλήγει!!! Μολύνοντας το περιβάλλον, ενώ η δυσοσμία από τους αέριους ρύπους που εκλείονται από το εργοστάσιο μολύνουν την ατμόσφαιρα και κάνουν τη ζωή των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και των γύρω περιοχών ανυπόφορη, χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν.

Έπειτα επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο γραφείο του, όπου του έθεσε το οξυμένο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.

Το βράδυ παρεβρέθηκε σε εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου της απενειμε τιμητική πλακέτα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα της περιοχής το έχουμε αναδείξει πολλές φορές ως Κόμμα (επίσκεψη του Γ.Γ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο χωριό, επερώτηση στην Βουλή, το έχουμε φέρει ως θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και στο δημοτικό συμβούλιο), συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να δικαιωθεί αυτός ο αγώνας, μέχρι να μπορούν οι κάτοικοι να αναπνέουν ελεύθερα καθαρό αέρα, χωρίς να φοβούνται για την υγεία τους, μέχρι να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Όλη η επικαιρότητα