Ελλάδα

Στα «λευκά» Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος

Ακούστε το άρθρο

Στα λευκά ντύθηκαν τα νησιά του Ιονίου από το χιόνι που πέφτει από το βράδυ της Πέμπτης. Στην Κεφαλονιά στα λευκά. Από χθες στους δρόμους του νησιού βρίσκονται τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση της «Σοφίας»

Στις διαδρομές, Αργοστόλι – Σάμη , Αργοστόλι – Πόρος , Σάμη – Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρις στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από προχθές έχει πέσει πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Χιονισμένα έλατα, πεδιάδες, κιόσκια, παγκάκια, έκαναν τους Κεφαλονίτες να ανέβουν στο βουνό για να απολαύσουν το θέαμα.

Κεφαλονια
Κεφαλονια

Με χιόνια στις αυλές τους ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του χωριού των Βολιμών, στη βόρεια πλευρά του νησιού, λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους κατοίκους του νησιού : «Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για σήμερα Πέμπτη 3/1/2019, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, συνοδεία θυελλωδών ανέμων μέχρι 8 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 4/1/2019 θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα παρατηρηθούν στην περιοχή μας, συνιστάτε ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω πρόκλησης παγετού ειδικά στις ορεινές περιοχές. Για οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεώτερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Σφοδρή χαλαζόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την πόλη της Κέρκυρας, με το χαλάζι, σε μέγεθος ρεβιθιού, να έχει σκεπάσει στις στέγες των σπιτιών, τα πεζοδρόμια αλλά και τους δρόμους.

Την ίδια ώρα στις παρυφές της πόλης σημειώνεται χιονόπτωση, με τους Κερκυραίους να απολαμβάνουν το φυσικό φαινόμενο καθώς σπάνια έχουν την ευκαιρία να δουν και να νιώσουν το χιόνι.

Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Κέρκυρα
Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα