Αχαϊα

Στα λευκά ορεινή Αχαϊα και Ναυπακτία – Χιονίζει από τα ξημερώματα

Ακούστε το άρθρο

Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη τα ορεινά σε ολόκληρη την Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Γυφτάκη, στην Αχαϊα χιονίζει στην ε.ο. Πούντας – Καλαβρύτων από το Μέγα Σπήλαιο και πάνω, στην περιοχή της Ζαρούχλας και γενικά σε ολόκληρη την ορεινή Αχαϊα, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί και η ορεινή Ναυπακτία στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, φροντίζοντας για τον αποχιονισμό και την απογαποίηση των δρόμων.

Μέχρι αυτή την ώρα, όλοι οι δρόμοι στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοιχτοί.

Το σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί το ίδιο, μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ετσι, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, με τη θερμοκρασία να κινείται περίπου στο 0 στις ορεινές περιοχές, και λίγο πάνω από το μηδέν στις πιο πεδινές περιοχές της Δυτ. Ελλάδας.

Παγετός, λόγω του κρύο, θα δημιουργείται όταν σταματά η χιονόπτωση και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό δίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: patrastimes

Όλη η επικαιρότητα