Ελλάδα

Στα «μαλακά» οι μαθητές που έριχναν ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων η δίκη των 14 μαθητών που έριχναν ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαθήματα.

Το δικαστήριο επέβαλε σε τέσσερις ανηλίκους εντατική επιμέλεια από την Υπηρεσία Ανηλίκων των Δικαστηρίων Αγρινίου μέχρι την ενηλικίωσή τους, σε έναν προφορική επίπληξη ενώ οι υπόλοιποι εννέα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία, σύμφωνα με το sinidisi.gr.

Υπενθυμίζεται ότι αποσύρθηκε η κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οι ανήλικοι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι ανήλικοι ηλικίας 13 έως 17 ετών, ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι εννέα άτομα έριχναν ναφθαλίνη σε σχολεία. Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2017 έως και τις 12 Οκτωβρίου 2017, είχαν ρίξει ναφθαλίνη σε εννέα σχολεία, με αποτέλεσμα να διακόπτονται τα μαθήματα.

Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι ενώ κατά την έρευνα τους οι αστυνομικοί, είχαν εντοπίσει τη ναφθαλίνη που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί, μέσα σε νάιλον σακούλα που είχαν κρύψει σε φρεάτιο της πόλης.

Όλη η επικαιρότητα