Επιχειρήσεις

Στα παπούτσια κατά παραγγελία επενδύει η adidas

Ακούστε το άρθρο
Η adidas και η Siemens ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στην ψηφιακή παραγωγή αθλητικών ειδών. Στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης, οι εταίροι δηλώνουν πως θα εργαστούν για να προάγουν την ψηφιοποίηση του SPEEDFACTORY της adidas, με απώτερο στόχο να αναπτύξουν δυνατότητες για μια γρήγορη, διαφανή και εξατομικευμένη παραγωγή.

  • Τον Δεκέμβριο του 2015 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα πιλοτικό εργοστάσιο της adidas στη Γερμανία. Σκοπός του επονομαζόμενου speedfactory είναι η παραγωγή αθλητικών παπουτσιών υψηλών προδιαγραφών σε σημαντικά λιγότερο χρόνο, αξιοποιώντας προηγμένη ρομποτική τεχνολογία.

Η κατασκευή εξατομικευμένων αθλητικών ειδών απαιτεί ευελιξία στην παραγωγή και ταχεία ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών. Για το σκοπό αυτό, η adidas στρέφεται στον «ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς στις λύσεις αυτοματοποίησης και προσομοίωσης στο ψηφιακό εργοστάσιο», τη Siemens για να αποκτήσει, ανεκτίμητη για το εγχείρημα αυτό, τεχνογνωσία.

Η Siemens θα αναλάβει να δημιουργήσει τον ψηφιακό αντίγραφο του ρομποτικού εργοστασίου της adidas με σκοπό «ο δίδυμος αυτός αδελφός» του να αναλάβει την προσομοίωση, τη δοκιμή και τη βελτιστοποίηση ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας. Οι εταίροι μιλόυν για «συγχώνευση του εικονικού και πραγματικού κόσμου» που θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου διάθεσης στην αγορά, θα επιφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και θα βελτιώσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής.

«Όλα όσα κάνουμε εστιάζουν στους καταναλωτές μας. Αυτοί απαιτούν το υψηλότερο επίπεδο εξατομίκευσης και ποιότητας. Με το SPEEDFACTORY μπορούμε να αναθεωρήσουμε πλήρως τις συμβατικές διαδικασίες και να ανταποκριθούμε στις υψηλές αυτές προσδοκίες», εξήγησε ο Gerd Manz, Αντιπρόεδρος Τεχνολογικής Καινοτομίας της adidas. «Με την ψηφιοποίηση της αλυσίδας αξίας θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ταχύτερα τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες, να κάνουμε πιο αποτελεσματική και διαφανή τη χρήση των διαθέσιμων πόρων και έτσι να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη ευελιξία στις ατομικές ανάγκες των καταναλωτών μας – να τους δώσουμε ό, τι θέλουν, όταν το θέλουν».

«Τα SPEEDFACTORIES που διαχειρίζεται η adidas αποτελούν ένα τέλειο παράδειγμα ως προς το πού κατευθύνεται η παραγωγή του μέλλοντος», δήλωσε ο Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Η κοινωνική τάση για μεγαλύτερη εξατομίκευση σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες ικανές να εκπληρώσουν αυτές τις προσδοκίες, θα αλλάξουν μόνιμα πολλές παραγωγικές διαδικασίες».

tech.in.gr

Όλη η επικαιρότητα