Ηλεία

Στα πλαίσια άσκησης: Αντιμετώπισαν επιτυχημένα «Φωτιά» στην Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνών

Ακούστε το άρθρο

Φωτιά που ξέσπασε στο παρασκευαστήριο του ιδρύματος που στεγάζεται στον χώρο της Ιεράς Μονής Βλαχερνών, απείλησε τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών και της 6ης ΕΜΑΚ.

Αυτά φυσικά συνέβησαν στο πλαίσιο της άσκησης που πραγματοποίησε χθες με επιτυχία, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, η ΠΥ Λεχαινών συνεπικουρούμενη από την 6η ΕΜΑΚ.

Το σενάριο

Το σενάριο προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς στην ιερά μονή Βλαχερνών στην περιοχή Κάτω Παναγιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο που βρίσκεται η κουζίνα και το παρασκευαστήριο της Μονής. Ενέργειες αρχικά έγιναν από την ομάδα πυρασφάλειας της Μονής και στην συνέχεια κλήθηκε η ΠΥ. Η υπηρεσία κινητοποιήθηκε  άμεσα με τρία οχήματα και οκτώ άτομα πλήρωμα. Φθάνουν στην Μονή και ξεκινούν οι ερέργειες κατάσβεσης και απομάκρυνσης των ηλικιωμένων καθότι στη μονή αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75 άτομα τρόφιμοι και 25 άτομα προσωπικό.

Γίνονται ενέργειες απομάκρυνσης αφού υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο στην κουζίνα το οποίο απομακρύνεται και εν συνεχεία κατά την διαδικασία της καταμέτρησης διαπιστώνεται  ότι λείπει άλλο ένα άτομο στον δεύτερο όροφο. Τότε επεμβαίνει κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ. Άνδρες της ΕΜΑΚ ανεβαίνουν με πτυσσόμενη σκάλα στον δεύτερο όροφο και με φορείο απομακρύνουν το θύμα. Στη συνέχεια γίνεται περιμετρικός έλεγχος της Μονής για φωτιά σε χόρτα και δένδρα, διαπιστώνονται εστίες οι οποίες κατασβήνονται. Μετά από αυτό η άσκηση ολοκληρώνεται και οι ομάδες αποχωρούν.

Στο παρατηρητήριο

Την άσκηση παρακολούθησαν από τον δεύτερο όροφο του ιδρύματος,  ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος, ο διοικητής ΠΥ Ν. Ηλείας και ΠΥ Πύργου πύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος, ο επικεφαλής της 6ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός κ. Αργύρης Φαλίδας, η διοικητής της ΠΥ Λεχαινών πυραγός Παπαβραμοπούλου Γκόλφω, ο διοικητής του ΑΤ Λεχαικών κ. Νίκος Παπασωτηρακόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Παλαιολόγος και ο πρόεδρος του ΤΔ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης.

Όλη η επικαιρότητα