Ηλεία

Στα ‘πράσα’ 38χρονος στην περιοχή της Κουρούτας – Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών οχημάτων

Ακούστε το άρθρο

Στα ‘πράσα’ συνελήφθη ένας 38χρονος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών οχημάτων που στάθμευαν στην περιοχή της Κουρούτας, καθώς προκαλούσε φθορές στα αυτοκίνητα και εν συνεχεία αποσπούσε ότι έβρισκε στο εσωτερικό τους.

Ο 38χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, την στιγμή που έσπασε ένα αυτοκίνητο και επιχειρούσε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Στο στάδιο της προανάκρισης εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις με φερόμενο ως δράστη τον 38χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη συγκεκριμένων κλοπών.

Συγκεκριμένη μέθοδος

Ο 38χρονος είχε συγκεκριμένη μέθοδο και συγκεκριμένη περιοχή για την δράση του. Επέλεγε να κινείται στην περιοχή της Κουρούτας, λίγο μετά το κόμβο και μεταξύ πλατείας και παλιού εργοστασίου ΑΣΟ, μέσα στα στενά δρομάκια που παρκάρουν οι λουόμενοι τα αυτοκίνητά τους. Ανεξαρτήτως ώρας, ο 38χρονος όταν διαπίστωνε ότι δεν τον βλέπει κανείς προσέγγιζε τα αυτοκίνητα- στόχους και χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό μπουζόκλειδο έσπαγε τα παράθυρα και εν συνεχεία αφαιρούσε ότι έβρισκε στο εσωτερικό των οχημάτων, όπως κινητά τηλέφωνα, χρήματα σακίδια, ρούχα κλπ.

Κάποιες περιπτώσεις είχαν καταγγελθεί επίσημα στην Αστυνομία και κάποιες προφορικά και τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας είχαν αυξήσει τις περιπολίες τους στην περιοχή και παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο.

Έτσι και έπιασαν επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Κυριακής τον 38χρονο ημεδαπό, που διαμένει στην Αμαλιάδα, ο οποίος ένα μεταλλικό μπουζόκλειδο, έσπασε το παράθυρο ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου, ωστόσο δεν πρόλαβε να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο αφού επενέβησαν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, κατά την σύλληψή του οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και 1 γραμμάριο ηρωίνης.

Δρούσε από αρχές Ιουλίου

Από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 38χρονος το χρονικό διάστημα από 3 Ιουλίου 2018 έως και 21 Ιουλίου 2018, είχε διαπράξει ακόμη τρεις κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Κουρούτα, από τα οποία είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα ενδύματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα καθώς εκτιμάται ότι έχει διαπράξει και άλλες κλοπές στην περιοχή.

Προσοχή εφιστά η Αστυνομία

Η Αστυνομία από την πλευρά της καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να αποφύγουν δυσάρεστα περιστατικά και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να αφήνουν εντός των οχημάτων τους αντικείμενα που τραβούν την προσοχή.

Καλό θα είναι να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ‘ανοιχτά σημεία’ και κατά φωτισμένα και να θυμούνται ότι: δεν αφήνουμε τσάντα ή χαρτοφύλακα στη θέση του συνοδηγού ή και στα πίσω καθίσματα , όταν βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, ακόμη και για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν αμελούμε να το κλειδώσουμε, δεν αφήνουμε εφεδρικό κλειδί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ( ακόμα και όταν σταθμεύουμε σε parking πολυκαταστημάτων, εστιατορίων κ.ο.κ.) .

Όλη η επικαιρότητα