Τεχνολογία

Στα ψηφιακά… μετόπισθεν της Ευρώπης η Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά βραδύς παραμένει ο ψηφιακός βηματισμός της Ελλάδας, που αναδεικνύεται και φέτος το τρίτο λιγότερο αναπτυγμένο κράτος στην ΕΕ. Η χώρα κάθε άλλο παρά κλείνει την “ψαλίδα”, που τη χωρίζει από τους ψηφιακούς “πρωταθλητές” της Ευρώπης, καθώς και για το 2017 παραμένει καθηλωμένη στην 26η θέση στο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2017 [Digital Economy and Society Index-DESI2017].

Το ψηφιακό έλλειμμα της χώρας δεν δείχνει να αναστρέφεται, καθώς, σύμφωνα με την αξιολόγηση του DESI, η Ελλάδα παραμένει για το 2017 – όπως και στην αξιολόγηση του 2016, αλλά και του 2015 – στην ίδια θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, με συνολική βαθμολογία 0,38 [από 0,35 το 2016].

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στα ψηφιακά… μετόπισθεν της Ευρώπης, με τη βαθμολογία της να είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο [μέση Κοινοτική βαθμολογία 0,52 για το 2017 και 0,49 για το 2016], ενώ και κατά το προηγούμενο έτος, οι επιδόσεις της βελτιώθηκαν με βραδύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι στην Ένωση.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα, σύμφωνα με την αξιολόγηση του DESI, συγκαταλέγεται στην ομάδα των κρατών που έχουν χαμηλές επιδόσεις και παρουσιάζουν ψηφιακή υστέρηση.

Συνολικά, πάντως, ο Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας [DESI] για το 2017 δείχνει ότι η EE σημειώνει μεν πρόοδο, αλλά το χάσμα μεταξύ των προηγμένων ψηφιακά χωρών και των χωρών με τις χαμηλότερες επιδόσεις εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο.

Όλη η επικαιρότητα