Ηλεία

Στα σκαριά νέα Κανονιστική από το δήμο Πύργου: Μπαίνει τάξη σε πλατείες – πεδοδρόμια

Ακούστε το άρθρο

Νέα κανονιστική για την λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων του δήμου Πύργου, ετοιμάζει η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρη Μεσσαλά να προχωρούν χθες σε ανακοινώσεις σχετικά με την νέα κανονιστική που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα ο κ. Μεσσαλάς, αναφέρθηκε στους λόγους που η νέα αυτή κανονιστική πράξη της δημοτική αρχής, προτίθεται να τεθεί σε εφαρμογή ενώ σημείωσε πως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, τότε θα ψηφισθεί και από το δημοτικό συμβούλιο.

«Κάνουμε μια υπέρβαση. Είναι μια κανονιστική που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε που αφορά την ρύθμιση της σχέσης του δήμου με τους διαφόρους επαγγελματίες και τους διαφόρους εμπλεκόμενους στην διαχείριση κοινόχρηστων χώρων και από την άλλη είναι ο ανώνυμος πολίτης ο οποίος είναι ο χρήστης αυτών των χώρων και που έχει κάθε δικαίωμα και απαίτηση από τον δήμο να απολαμβάνει αυτό που πρέπει. Δηλαδή να κινείται σε αυτούς τους χώρους και να μην τον εμποδίζουν ούτε τα τραπεζοκαθίσματα του ενός ούτε η μουσική του άλλου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Το προσχέδιο αφορά να δοθεί μια δυνατότητα γύρω στις 10 ημέρες ώστε να κατατεθούν στην επιτροπή ποιότητας ζωής προτάσεις και παρατηρήσεις τις οποίες η δημοτική αρχή θα λάβει σοβαρά υπόψη για να ενσωματωθούν σε αυτό το σχέδιο για τα δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την κανονιστική που θα δοθεί θα ΜΜΕ θα δοθεί προθεσμία για ενημέρωση όλων των δημοτών της ευρύτερης περιοχής και εν συνεχεία να έχουμε τις παρατηρήσεις ώστε στο επόμενο δεκαπενθήμερο να έχουμε τελειώσει με τις λήψεις των αποφάσεων για την νέα κανονιστική. Ο λόγος για την κανονιστική είναι γιατί είχαν δημιουργηθεί θέματα που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους ναι μεν ομάδες επαγγελματιών θα ήθελαν μια άναρχη κατάσταση για να εκμεταλλεύονται τους κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν είναι έτσι. Η νέα κανονιστική έχει στόχο να βάλει μια τάξη για να ξέρει ο κάθε δημότης είτε επιχειρηματίας είτε πολίτης ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις του».

 

Όλη η επικαιρότητα