Στάχτη ξυλουργικό εργοστάσιο στα Χανάκια

Τεράστιο μέρος εργοστασίου ξυλουργίας, στα Χανάκια, έγινε παρανάλωμα του πυρός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αφού η πυρκαγιά στο εσωτερικό του προκάλεσε τεράστιες καταστροφές τόσο σε έπιπλα όσο και σε εξοπλισμό, με την Πυροσβεστική να προλαβαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το ξέσπασμα της φωτιάς στις 07:20 π.μ., σπεύδοντας άμεσα με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 8 άνδρες να κατασβέσουν την πυρκαγιά πριν αυτή λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκταθεί σε όλο το μήκος του χώρου και σε παρακείμενο κτίριο. Ένας χώρος συνολικής έκτασης 1.000 τ.μ. είχε παραδοθεί στις φλόγες πιθανότατα νωρίτερα από τις 7, καίγοντας ολοσχερώς έπιπλα, ξυλεία, μεταλλικά ράφια, φωτιστικά οροφής και μέρος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ενώ μαύρισε επιχρίσματα, ξυλεία, έπιπλα και μηχανολογικό εξοπλισμό. Τέλος καταστράφηκαν περιμετρικά του κτιρίου οι υαλοπίνακες, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη λίστα των κατεστραμμένων αντικειμένων.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη και τους εργαζομένους που μετέβησαν στο κτίριο νωρίς το πρωί  προκειμένου να ξεκινήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης και ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Εκτιμάται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε ύστερα από βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε σε ηλεκτρική συσκευή κατά τη διάρκεια καταιγίδας και κεραυνών που έπλητταν την περιοχή.

Στο σημείο, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων βρισκόταν και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Δημήτρης Αντωνάκης ως επικεφαλής του έργου κατάσβεσης, ενώ το παρόν έδωσε και το Ανακριτικό της υπηρεσίας προκειμένου να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και από πού αυτή προήλθε.