Ηλεία Ομογένεια

Σταμάτης Κιούφης: Ο Αμαλιαδίτης γιατρός που διαπρέπει στη Γερμανία!

Ακούστε το άρθρο

«Άρωμα» Αμαλιάδας είχε η εκπομπή ‘Ιστορίες’ με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου το βράδυ της Τρίτης στο ΣΚΑΙ, καθώς πραγματεύτηκε το θέμα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας και την φυγή των Ελλήνων ιατρών στο εξωτερικό.

Έτσι, εκ των ‘πρωταγωνιστών’ ήταν και ο Αμαλιαδίτης καρδιοχειρουργός Σταμάτης Κιούφης, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία.

Ο Σταμάτης Κιούφης δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία του και διαπρέπει πλέον στην Γερμανία

Πρόεδρος της Ένωσης

Ο Σταμάτης Κιούφης είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας ‘Γένεσις’ στη Γερμανία, που δημιούργησαν οι Έλληνες ιατροί που διαμένουν και εργάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή, για να μπορούν να έχουν επικοινωνία, να ανταλλάσουν απόψεις, να διοργανώνουν συναθροίσεις, έτσι ώστε να μην χάνουν την επαφή τους με το ελληνικό στοιχείο και να αντιμετωπίζουν καλύτερα τα προβλήματα της ξενιτιάς, αλλά ταυτόχρονα να προάγουν και το επιστημονικό τους έργο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό ελέω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εξέλιξη στον επαγγελματικό τομέα, αφού στην Ελλάδα το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Ο Σταμάτης Κιούφης μίλησε στον Τάσο Τέλλογλου για τις προοπτικές που βρίσκουν οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες, καθώς και στον καθημερινό τους αγώνα να διακριθούν. Επισημαίνοντας βεβαίως και το γεγονός ότι οι Έλληνες γιατροί είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό, αφού μπορεί η κρίση να μαστίζει τη χώρα, τα εφόδια όμως που λαμβάνουν από τις Ελληνικές Ιατρικές Σχολές αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για επιτυχημένους επιστήμονες.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στη χώρα τους, όχι όμως άμεσα, αφού θεωρεί ότι έχει ακόμη να διανύσει σημαντική διαδρομή στο εξωτερικό.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η Ελλάδα, θέλει πίσω τα ‘παιδιά’ της και πραγματικά αισθάνεται υπερηφάνεια που διακρίνονται στο εξωτερικό.

Όλη η επικαιρότητα