Lifestyle

‘Stand united’: Όλα τα θύματα του Γουάινστιν σε μια λίστα

Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα έγγραφο Google στο οποίο καλούνται να δηλώσουν το όνομα και την εμπειρία τους όσα άτομα δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση απ’ τον Χάρβι Γουάινστιν.

Το κάλεσμα ‘Stand united’, στο οποίο έχουν ήδη ανταποκριθεί πάνω από 100 γυναίκες, κυρίως ηθοποιοί αλλά και μοντέλα, έχει στόχο να ενθαρρύνει όσες γυναίκες έπεσαν θύματα του πάλαι ποτέ ισχυρού παράγοντα του Χόλιγουντ να μιλήσουν και να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για το σύνολο των πράξεών του.

Η κίνηση αυτή έρχεται μια μέρα αφότου έρευνα του περιοδικού New Yorker έδειξε ότι ο  Γουάινστιν είχε επιστρατεύσει ένα «δίκτυο κατασκόπων» προκειμένου να κάνει τους κατηγόρους του να σιωπήσουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε προσλάβει ιδιωτικούς ντετέκτιβ ώστε με πιέσεις να εμποδίσουν τις ηθοποιούς και τους δημοσιογράφους απ’ το να δώσουν έκταση στο θέμα.

«Υπάρχει δύναμη στους αριθμούς» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian το μοντέλο Zoë Brock, μια απ’ τις κατηγόρους του Γουάινστιν που προσπαθεί να παρακινήσει και τα άλλα θύματα να μιλήσουν. «Απλά θέλω να εμψυχώσω όλους όσους κακοποιήθηκαν, άντρες και γυναίκες, να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι και ότι μαζί μπορούμε να φωτίσουμε το σκοτάδι στο οποίο κρύβονται τέτοιοι υποκριτές».

Η Brock, που κατηγόρησε τον Γουάινστιν ότι την παρενόχλησε στα 23 της, μαζί με την ιταλίδα ηθοποιό  και σκηνοθέτιδα Asia Argento‏, κοινοποίησαν το έγγραφο στο Twitter προσπαθώντας να ενώσουν τα θύματα του παραγωγού.

Δείτε εδώ το έγγραφο με τους κατήγορους


Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα