Μεσσηνία Πολιτισμός

Στασιό Κυπαρισσίας: Γιορτάστηκε για 11η χρονιά η γιορτή ρίγανης

Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ 11η χρονιά με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο όμορφο Στασιό Κυπαρισσίας η καθιερωμένη Γιορτή Ρίγανης που αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Τα παλιά χρόνια λόγω του Αη Γιάννη Ρηγανά με την ρίγανη που φύτρωνε παντού στο χωριό αποτελούσε σημείο συνάντησης με ένα τοπικό πανηγύρι που κάθε χρόνο διεξάγεται την επόμενη ημέρα της Παναγίας.

Ο Πρόεδρος του Στασιού Κυπαρισσίας και δραστήριος Πρόεδρος του Εξωραιστικού πολιτιστικού συλλόγου Στασαίων ‘ΤΟ ΓΕΡΑΝΙΟ” κ. Κανάρης Καρούμπαλης καλωσόρισε τον κόσμο στην μεγάλη γιορτή ευχαριστώντας τους παρόντες καθώς το κέντρο που διεξήχθη η γιορτή ήταν γεμάτη από κόσμο από κάθε άλλη φορά.

Μάλιστα ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα με εκπροσώπους του Δήμου που ήταν παρόντες, με σκοπό να ζωντανέψουν οι παραδόσεις με τα έθιμα του τόπου μας. Ο Σύλλογος των αποδήμων διατηρεί την ζεστασιά για την αναζωογόνηση του ιστορικού χωριού καθώς απώτερος στόχος είναι να ζωντανέψουν σημεία δημοσίου ενδιαφέροντος που αποτελούν εστίες συνάντησης, αλλά κυρίως σημείο αναφοράς για τον τόπο. Η βραδιά κύλησε ως το πρωί με μουσική όπου νέοι και μεγαλύτεροι ξεφάντωσαν χορεύοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όλη η επικαιρότητα