Καταναλωτές

«Σταθερή αξία» τα βιβλία! – Η καλύτερη επιλογή δώρου!

15715_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

«Σταθερή αξία», ακόμη και εν μέσω κρίσης, παραμένουν τα βιβλία που εξακολουθούν να είναι ο καλύτερος σύντροφος και μάλιστα το τελευταίο διάστημα και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Οι βιβλιοπώλες της Αμαλιάδας θεωρούν ότι το καλύτερο δώρο για τη φετινή Πρωτοχρονιά είναι ένα βιβλίο και δεν είναι λίγοι που αυτές τις γιορτές έχουν επιλέξει βιβλία για τα δώρα τους, τόσο προς τρίτους όσο και προς τους εαυτούς τους.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, οι τίτλοι βιβλίων είναι αμέτρητοι και όπως λένε οι βιβλιοπώλες, η αγορά ενός βιβλίου είτε για ένα παιδί, ένα μαθητή, έναν ενήλικα, έχει ιδιαίτερη αξία και είναι ένα δώρο που δεν πρόκειται ποτέ να πάει χαμένο.


Τα μυθιστορήματα παραμένουν σταθερά πρώτα στις προτιμήσεις, είτε πρόκειται για ενήλικες είτε για παιδιά, παρ\’ όλα αυτά η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα ικανοποιούνται και οι πιο απαιτητικοί.

Το θετικό φέτος είναι ότι σε πολλούς τίτλους βιβλίων, και μάλιστα καλών βιβλίων, έχει μειωθεί αισθητά η τιμή και σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση αγγίζει και το 50%!


Αρκετοί εκδοτικοί οίκοι, με δεδομένη την οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μειώσεις τιμών και σε προσφορές, προκειμένου να βοηθήσουν στο να κινηθεί η αγορά του βιβλίου και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού.


Ήδη, στα ράφια των βιβλιοπωλείων της Αμαλιάδας κατέχουν ξεχωριστή θέση τα βιβλία που βρίσκονται σε προσφορά και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού.


Άλλωστε, υπάρχουν φανατικοί αναγνώστες που αναζητούν τις προσφορές προκειμένου να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους και να διαβάσουν ενδιαφέροντα βιβλία.


Πέραν των προσφορών πάντως, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκονται και αρκετές νέες εκδόσεις, που μπορεί να μην είναι σε προσφορά, οι τιμές τους όμως είναι αρκετά ικανοποιητικές.


Και όπως υποστηρίζουν και οι βιβλιοπώλες: «Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος…», κατά συνέπεια και το καλύτερο δώρο για τις φετινές γιορτές.

Όλη η επικαιρότητα