Εκλογές Ηλεία

Στάθης Καννής: «Έτοιμοι να αλλάξουμε τη πορεία του Πύργου»

Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του τελευταίου τριμήνου ο δικηγόρος Στάθης Καννής, καθώς ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Πύργου. Ο κ. Καννής έχει διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου επί οκτώ χρόνια (2006-2014) ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν έλαβε μέρος.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του με τίτλο «Όλοι μαζί για έναν καλύτερο δήμο Πύργου» ασκεί σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή, καταλογίζοντάς της μαρασμό, απραξία και απαξίωση της θεσμικής λειτουργία του δήμου, και απευθύνει στους πολίτες του Πύργου για τη δημιουργία μιας νέας, ενωτικής δημοτικής παράταξης που θα καταθέσει βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης για την ηλειακή πρωτεύουσα, με θέσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, ξαναδίνοντας «ψυχή και υπερηφάνεια» στον Πύργο.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για έναν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ»

γιατί εμείς .. γιατί τώρα

Η χώρα μας τα τελευταία πολλά πια χρόνια, βρίσκεται στο μέσον μιας μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Σε αυτήν τη γεμάτη αντιξοότητες εποχή, τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος μας είναι και πολλά και σύνθετα.

Προβλήματα που συνιστούν απόρροια της κρίσης, αλλά και μεγάλα ζητήματα που κληροδοτεί καθημερινά η φιλοσοφία και η άσκηση διοίκησης της παρούσας δημοτικής αρχής.

Σήμερα, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια δημοτικής θητείας, μία είναι η αλήθεια στην οποία όλοι μπορoύμε να συμφωνήσουμε με ευκολία: Το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών δε δικαιώνεται από την πραγματικότητα που βιώνουμε.

*** Η πόλη βουλιάζει στο μαρασμό και την απραξία και σταδιακά ξεθωριάζει η φυσιογνωμία και η ταυτότητά της.

*** Οι πρώην δήμοι Ωλένης, Ιάρδανου, Βώλακος και όλα τα τοπικά διαμερίσματα έχουν διαγραφεί από το χάρτη της ανάπτυξης.

*** Η απαξίωση της θεσμικής λειτουργίας του δήμου και η έλλειψη σεβασμού στον πολίτη έχει παγιωθεί ως θλιβερή πραγματικότητα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο τόπος που μπορεί η Δημοκρατία να λειτουργήσει. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα ανακαλύψει το νέο ιστορικό της ρόλο, θα προκύψουν νέες στρατηγικές και καινοτόμες δομές, που θα έχουν στο επίκεντρο τον πολίτη.

Μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο της παρούσας δημοτικής θητείας, θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης με την δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης. Μιας νέας, ενωτικής παράταξης που θα συναντηθεί με τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Με πρωτοπόρους τους νέους που υφίστανται περισσότερο από κάθε άλλο πολίτη τις επιπτώσεις του νοσηρού αυτού παρόντος. Με συνιδρυτές όλες και όλους που εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του δήμου μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου Πύργου να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο. Και να καταθέσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο ανάταξης της πόλης μας. Ξεκινώντας από τα απλά, τα καθημερινά και συνεχίζοντας με σχέδιο και υπευθυνότητα στα πιο μεγάλα.

Με βασικούς άξονες την κοινωνική πολιτική, τον οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό, την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, τη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, το άνοιγμα του δήμου στις ενεργές ομάδες πολιτών, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη χειμαζόμενη οικονομία της πόλης, την ισόρροπη ανάπτυξη των πρώην Καποδιστριακών δήμων και των τοπικών διαμερισμάτων.

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην αλλαγή πορείας του δήμου μας. Ο Πύργος πρέπει να γίνει ξανά η πρωτεύουσα του Νομού μας.

Ξεκινάμε σήμερα, μαζί με πολλούς άλλους, νέους και μεγαλύτερους, την επανασύσταση του δήμου Πύργου.

Μπορούμε να δώσουμε ψυχή και υπερηφάνεια στο δήμο μας. Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο αυτό που εξ ορισμού είναι ο ΠΥΡΓΟΣ μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Πύργος, 16-07-2018

Στάθης Καννής

Δικηγόρος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου

Όλη η επικαιρότητα