Ηλεία

Σταθμός «cargo» στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας – Στήριξη Μπαλαούρα στην πρόταση Μοράντ

Ακούστε το άρθρο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πρόταση του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης,  την οποία σύμφωνα με πληροφορίες στηρίζει και προωθεί ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, για δημιουργία σταθμού «cargo» στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, με σκοπό την αερομεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Ανδραβίδας και ως πολιτικού με πτήσεις charter καθώς και δημιουργία σταθμού «cargo» για την αερομεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων ζητά με επιστολή του προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ. Η επιστολή με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», απεστάλη στις 27 Ιανουαρίου και αναμένεται τις επόμενες μέρες απάντηση. Την πρόταση αυτή , σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, στηρίζει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας.

Η επιστολή προς την ΥΠΑ

Πιο αναλυτικά στην επιστολή του  ο κ. Ναμπίλ Μοράντ τονίζει:

«Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας έως και την δεκαετία του ’80 λειτουργούσε και ως πολιτικό. Υπάρχει πίστα προσγείωσης και απογείωσης πολιτικών αεροσκαφών τύπου charter, οπότε με μικρό κόστος είναι εύκολη η επαναλειτουργία του ως πολιτικό το οποίο θα βοηθήσει πολύ στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο του δήμου μας αλλά και ολόκληρου του νομού Ηλείας, αφού μειώνεται πολύ η απόσταση που πρέπει να διανύσει ένας τουρίστας για να μετακινηθεί στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Ζητάμε επίσης την δημιουργία σταθμού «cargo» για μεταφορά εμπορευμάτων προς τις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός το οποίο θα μειώσει το χρόνο αποστολής των εμπορευμάτων και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. (Να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας είναι πρώτος σε παραγωγή φράουλας στην Ελλάδα και παράγει επίσης πολλά ευπαθή προϊόντα, αγροτικά και αλιευτικά που πρέπει να μεταφέρονται πολύ γρήγορα). Επειδή οι παλαιότερες κυβερνήσεις υπόσχονταν την λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αυτό και να απαντήσετε για την δυνατότητα υλοποίησής του. Η λειτουργία του Πολιτικού Αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών και ευελπιστούμε ότι θα κινήσετε όλες τις διαδικασίες προκειμένου οι υποσχέσεις τόσων δεκαετιών να γίνουν πραγματικότητα».

Όλη η επικαιρότητα