Media Ελλάδα

ΣτΕ: Απέρριψε τις αιτήσεις καναλιών για ακύρωση του διαγωνισμού για τις 7 άδειες

Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας – σύμφωνα με πληροφορίες – τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών, δίδει όμως τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο σε επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου (μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου) και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απεφάνθη για το θέμα της χορήγησης των 7 τηλεοπτικών αδειών. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη απασχόλησε τους δικαστές το γεγονός ότι έχουν ήδη εκλείψει ακυρωτικοί λόγοι που επικαλέστηκαν και προέβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας. Οι ιδιες πηγές σημειώνουν πάντως ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, κατά τρόπον ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα.

Όλη η επικαιρότητα