Ηλεία

Στερνό αντίο σε έναν γνήσιο Αμαλιαδίτη… – Βαρύ πένθος για τον χαμό του Ηλία Θλιβερού που έφυγε άξαφνα από τη ζωή

Ακούστε το άρθρο

Έναν δικό της άνθρωπο, ένα γνήσιο Αμαλιαδίτη, έναν άριστο οικογενειάρχη, έναν άνθρωπο εργατικό, φιλότιμο, έναν άνθρωπο της προσφοράς που τον χαρακτήριζε η ανιδιοτέλεια και διακρινόταν για το  ήθος και την ανθρωπιά του, αποχαιρέτησε χθες η Αμαλιάδα και η Ηλεία… τον Ηλία Θλιβερό που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς…


Της Μαρίας Καραμπάτση


Ο Ηλίας Θλιβερός ‘έφυγε’ σε ηλικία 65 ετών, έτσι άξαφνα, αφήνοντας πίσω του μεγάλο κενό, κάνοντας την Αμαλιάδα πιο φτωχή…

Ο άνθρωπος που λάτρεψε και στήριξε την ομάδα του ‘Κοροίβου’ όσο λίγοι, δεν θα ξαναπανηγυρίσει και δεν θα ξαναδακρύσει στο παρκέ…

Σοκ από την είδηση του θανάτου

Όλα έγιναν ξαφνικά προχθές το βράδυ και χθες το πρωί η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα στην Αμαλιάδα και πάγωσε τους πάντες, ενώ οι περισσότεροι στο άκουσμα αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι ήταν αλήθεια.

Προχθές το βράδυ επέστρεψε με το γιο του από την Πάτρα και είχε έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Αμέσως μεταφέρθηκε από τη σύζυγο και τα παιδιά του σε ιδιώτη γιατρό στην Αμαλιάδα με συμπτώματα γαστρορραγίας και με πόνους στο στήθος και ο γιατρός ζήτησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπως και έγινε. Οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Πύργου, όμως η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας έννοια μέχρι το τέλος τους δικούς του ανθρώπους.

Η δουλειά και η ομάδα

Ο Ηλίας ήταν διευθυντής στο Περιφερειακό Πρακτορείο Διανομής Τύπου (Άργος και Ευρώπη) στην Πάτρα και συνήθιζε να πηγαινοέρχεται καθημερινά Αμαλιάδα- Πάτρα, παρά το γεγονός ότι εργαζόταν ατελείωτες ώρες. Δεν ήθελε να αφήσει την Αμαλιάδα, ήθελε να βρίσκεται πάντοτε στην πόλη που αγαπούσε και μεγάλη του έννοια ήταν φυσικά και ο ‘Κόροιβος’ καθώς ήταν μεγαλομέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ και από τους πρωτεργάτες αυτής της ομάδας, την οποία και λάτρεψε με πάθος.

Κανείς δεν θα ξεχάσει τα δάκρυά του και τους πανηγυρισμούς του στην άνοδο και σε κάθε επιτυχία παραμονής στην Α1 και το τελευταίο διάστημα το μυαλό του ήταν στο σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τις τελευταίες ημέρες μιλούσε διαρκώς με τον κόουτς Ντίνο Καλαμπάκο. Μαζί του μίλησε και την ώρα που μεταφερόταν στο Νοσοκομείο, χωρίς να του πει όμως ότι μεταφερόταν εκεί γιατί δεν ήταν καλά…. Πίστευε ότι δεν ήταν τίποτα και θα επέστρεφε στο σπίτι του και στις ασχολίες του, έμελε όμως να μην επιστρέψει ποτέ και αυτό ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα για τον Ηλία.

Ο Ηλίας Θλιβερός επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας ‘Πατρίς’ και ο πράκτοράς της στην περιοχή της Αμαλιάδας και η ενασχόλησή του γενικότερα με τη διανομή Τύπου τον είχε κάνει ευρέως γνωστό, ενώ ήταν από τους ανθρώπους που είχε δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο και κυρίως σε νέα παιδιά. Γι’ αυτό άλλωστε είχε ξεχωρίσει όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά και στην Αχαΐα που δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών.

Τα καλοκαίρια του 2015 και του 2016 ήταν μαζί με το γιο του και στο δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας και συγκεκριμένα είχαν μισθώσει το open bar, προσφέροντας και εκεί δουλειά σε πολλά νέα παιδιά, προσπαθώντας πάντα να προσφέρει ότι περισσότερο μπορούσε στον τόπο του.

Άλλωστε, ο Ηλίας ήταν στήριγμα, ήταν ο άνθρωπος που δεν το έβαζε ποτέ κάτω στα δύσκολα, ήταν αγωνιστής, δεν δείλιαζε, ήταν αισιόδοξος, δεν παραπονιόταν και όταν έβαζε κάτι στόχο το πετύχαινε… Μόνο με το θάνατο δεν τα κατάφερε, γιατί αυτή ήταν μία άνιση αναμέτρηση.

 

Η χαρά έγινε λύπη

Είχε δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια, με τη σύζυγό του Ιουλία, την Τζούλη όπως την φώναζε, δικαστική υπάλληλο στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με τρία υπέροχα παιδιά τον Σπύρο, τον Γιάννη και την Ανδριάννα, την Νινέτα του όπως την φώναζε. Οι γιοι του εργάζονταν μαζί του και σε παρεμφερείς δουλειές και η Νινέτα κάνει το μεταπτυχιακό της. Ενώ ήταν πάντα και δίπλα στα αδέλφια του που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Αμαλιάδα.

Μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή η οικογένεια ετοιμαζόταν για μεγάλη χαρά αφού είχαν προγραμματιστεί τα βαφτίσια της εγγονής του, κόρης του γιου του Σπύρου και της συζύγου του Βασιλικής.

Ωστόσο, αντί για γιορτή και γλέντι ο κόσμος συγκεντρώθηκε χθες στο σπίτι της οικογένειας για λύπη, γιατί ο χαμός του Ηλία σκόρπισε μόνο λύπη.

Κατάμεστος ο ιερός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα χθες το απόγευμα για το στερνό αντίο. Ήταν όλοι εκεί και αποχαιρέτησαν τον δικό τους Ηλία, τον γνήσιο Αμαλιαδίτη…

Ήταν όλοι εκεί…

Αμέτρητος κόσμος στην κηδεία του Ηλία Θλιβερού στην Αμαλιάδα για να τον αποχαιρετήσει και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία. Ανάμεσα στα στεφάνια που είχαν αποσταλεί ήταν και αυτά της αγαπημένης του ομάδας του Κοροίβου, του πρώην προπονητή της ομάδας Χάρη Μαρκόπουλου, της ομάδας ‘Απόλλων’ της Πάτρας, της εφημερίδας ‘Πατρίς’, ενώ παρευρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία σύσσωμη η ‘οικογένεια’ του Κοροίβου καθώς και ο κόουτς Ντίνος Καλαμπάκος που ήρθε για να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που γνώρισε τον τελευταίο χρόνο αλλά εκτίμησε όσο λίγους.

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Όλη η επικαιρότητα