Κόσμος

Στη φυλακή η διάσημη ηθοποιός που πλήρωσε για να μπει η κόρη της πανεπιστήμιο

Ακούστε το άρθρο

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο  με τις παράνομες εισαγωγές μαθητών σε σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια. Ανάμεσα στα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν και αυτό της 56χρονης ηθοποιόύ της σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», Φελίσιτι Χάφμαν (Felicity Hoffmann). Στην ηθοποιό, η οποία παραδέχθηκε ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια για να διορθωθεί το γραπτό της κόρης της, το 2017, επιβλήθηκε ποινή 14 ημερών φυλάκισης.

Στη λίστα αυτή συγκαταλέγονται περίπου  50 ονόματα γονέων που συμμετείχαν στην απάτη και «έβαλαν» τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο από την «πίσω πόρτα». Εύποροι γονείς πλήρωσαν συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες, ώστε τα παιδιά τους να εισαχθούν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ και το Στάνφορντ. Στην Χάφμαν επιβλήθηκε, ακόμη, πρόστιμο 30.000 δολαρίων, ενώ στην ποινή της συμπεριλαμβάνονται και 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σε δήλωσή της τον περασμένο Απρίλιο, η ηθοποιός παραδέχτηκε την ενοχή της λέγοντας : «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν…. Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».

Η γνωστή ηθοποιός στη σειρά

tlife.gr

Όλη η επικαιρότητα