Στη γέφυρα του Φλόκα

Κανένας δεν σκέφτηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ηλεία, να μην τον οδηγήσουν ώστε να περάσει από την γέφυρα του Αλφειού στου Φλόκα, αφού δεν ήταν η κατάστασή της όλης περιοχής σε επισκέψιμη κατάσταση και μάλιστα για έναν τόσο σοβαρό επισκέπτη, όπως είναι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς όμως δεν αποφεύχθηκε  η διέλευση και όχι μόνο, μετατράπηκε  σε  στάση και σχετική περιήγηση, μετά πολλών ερωτήσεων στους  ντόπιους συνοδούς και ξεναγούς κατά κάποιον τρόπο, κάτι βέβαια που θα έκανε ο οποιοσδήποτε που θα περνούσε αυτήν την εποχή από την γέφυρα του Φλόκα, άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με τους τουρίστες που διέρχονται από εκεί, με την διαφορά δεν έχουν ποιον να ρωτήσουν, όμως βγάζουν φωτογραφίες, που ομιλούν μόνες τους.

Ρώτησε λοιπόν ο κ Μητσοτάκης, επειδή το Υ/Η εργοστάσιο  συμπτωματικά  ίσως, δεν λειτουργούσε την ημέρα εκείνη, αλλά επέμενε, αν συνήθως  λειτουργεί και αν είναι κερδοφόρο, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πάρει απάντηση, πιθανόν θα του αποσταλεί από τους συνιδιοκτήτες, Περιφέρεια και ΓΟΕΒ.

Είδε «ιδίοις όμμασι» πως η λεγόμενη ιχθυόσκαλα, ήταν στεγνή από νερό, αν και το φράγμα υπερχείλιζε, αλλά δεν ρώτησε τίποτα, απλά είπε στους συνοδούς του να κρατήσουν σημείωση, φαίνεται κατάλαβε την τεχνική  ατέλεια, ή αστοχία κατ άλλους, πιο συγκαταβατικούς, απογοητεύτηκε και το έδειξε, για την «σαβούρα» που είχε η τεχνητή λίμνη, προφανώς δεν καθαρίστηκε ποτέ μονολόγησε, οι δε συνοδοί τους κράτησαν τις ανάλογες σημειώσεις.

Ψιθύρισε  κάτι για τα ξεβαμμένα και μισοσάπια κάγκελα της γέφυρας, είπε στους συνοδούς του να μην πλησιάζουν στην άκρη και γίνει κανένα ατύχημα, ρώτησε για τις αρδευόμενες εκτάσεις και αν το δίκτυο άρδευσης έχει καλώς, αλλά ουδείς απάντησε, φαίνεται δεν υπήρχαν αρμόδιοι της υπηρεσίας.

Και έφτασε στο λεγόμενο και τριεθνές σημείο, στα σύνορα των τριών όμορων Δήμων, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων,  Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, όπου απ τον χειμώνα έπεσε η πλαγιά με δένδρα και πελώριους βράχους καταμεσίς του δρόμου και παραμένει εκεί ανενόχλητη και ενοχλητική για οδηγούς οχημάτων και πεζούς, σαν μία καθώς πρέπει «μόστρα», μαζί βέβαια με το όλο σύνολο της περιοχής του φράγματος μόλις πέντε χιλιόμετρα από το Ιερό της Αρχαίας Ολυμπίας.

Και αποχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ για τον επόμενο προορισμό, δηλώνοντας την απογοήτευσή του για την εικόνα που συνάντησε, για την εγκατάλειψη, την αποφυγή και την παράδοση σοβαρών εγκαταστάσεων στην φθορά του χρόνου και των καιρικών φαινομένων, αφήνοντας πίσω τους κομματικούς ντόπιους συνοδούς του, οι οποίοι μάλλον δεν κατάλαβαν την τραγικότητά μας, γιατί μειδιούσαν και χαμογελούσαν και φαίνονταν σαν ικανοποιημένοι.

Είπε μόνο στους  συνοδούς του, ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι Φορείς και Θεσμοί, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως μόλις το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, όλα θα τακτοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κράτους και αφού τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν.

Βέβαια αυτά τα ίδια δημοσιονομικά επικαλούνται και όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι των Φορέων και Θεσμών, τοπικών και κεντρικών  και απενοχοποιούνται άπαντες από τις ενοχές τους, αφήνοντας την  κατάσταση να χειροτερεύει και ας βρει τις άκρες ο επόμενος.