Επίθεση Γεωργιάδη με φόντο τον Κυπαρισσιακό!

Τη λίμνη Καϊάφα επισκέφθηκε μαζί με τοπικά στελέχη της ΝΔ ο αντιπρ. της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε προχθές το βράσυ σε κομματική εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως της Νέας Δημοκρατία ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο θα καταδικάζει τη Ζαχάρως και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και οικονομικό μαρασμό και απομόνωση. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης στα ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να ακυρώσει το Προεδρικό Διάταγμα, επισημαίνοντας ότι η Ζαχάρω είναι μοναδικός τόπος ομορφιάς πανευρωπαϊκά και θα έπρεπε οι κάτοικοί της να έχουν τον ανάλογο πλούτο.

«Θα καταστραφείτε με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Η Ζαχάρω έπρεπε να είναι η πλουσιότερη περιοχή της Ευρώπης, διότι έχει εξαιρετικό κλίμα, απέραντη παραλία, φανταστική λίμνη, αρχαιολογικό πλούτο όλων των περιόδων και αγροτική παραγωγή. Είναι ευλογημένος τόπος και έχει τεράστια περιθώρια πλούτου. Όλοι κάναμε λάθη στο παρελθόν, όμως τώρα θα πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μην περάσει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό ή να το ακυρώσουμε όταν εκδοθεί. Πρέπει να ενημερωθεί σωστά η Κομισιόν διότι έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης από αριστεριστές και δήθεν οικολόγους. Φυσικά και πρέπει να προστατευτεί το περιβάλλον, διότι είναι πηγή πλούτου. Άλλο όμως η προστασία του και άλλο ένα Διάταγμα που θα απαγορεύει τα πάντα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει συνειδητό το μέγεθος της απειλής για τη Ζαχάρω, και δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Ζαχάρω ο αντιπρ. της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης

 

Οικονομία, συντάξεις και Πρέσπες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στηλίτευσς την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι εδώ και τρία χρόνια η Ελλάδα ξαναβυθίστηκε στην ύφεση, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις.

«Αν και τα τελευταία τρία χρόνια είναι  τα καλύτερα χρόνια της ευρωπαϊκής οικονομίας από την ίδρυση της Ευρωζώνης,  με μέσο όρο ανάπτυξης 10%,  το ποσοστό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, την ίδια χρονική περίοδο, είναι μόλις 0,9%. Η ΝΔ καταψήφισε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την περικοπή των συντάξεων για δύο βασικούς λόγους: όταν τους παραδώσαμε την εξουσία, είχαμε συμφωνήσει με τους δανειστές μας ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές και επίσης κανένας συνταξιούχος στον πλανήτη δεν έχει δεχθεί τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι Έλληνες συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε επαίσχυντη τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τον Άδ. Γεωργιάδη προλόγισαν ο κοινοβ. Εκπρόσωπος και βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς.

Την ακύρωση του υπό έκδοση ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό ζήτησε ο Άδ. Γεωργιάδης

Στη λίμνη Καϊάφα ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τη λίμνη του Καϊάφα επισκέφθηκε προχθές ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με εκπροσώπους του δήμου Ζαχάρως και τοπικά στελέχη του κόμματος, στο περιθώριο της ομιλία του στη Ζαχάρω.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και έκανε αυτοψία στην περιοχή για να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για τις παρεμβάσεις και τις πιθανές επενδυτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψή του για τις σοβαρές επιπτώσεις για την ανάπτυξης της περιοχής από τον χαρακτηρισμό της ως απόλυτης ζώνης προστασίας και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ενημερωτικές παρεμβάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ακριβή εικόνα και τα ισχύοντα περιβαλλοντικά δεδομένα στην ευρύτερη ζώνη της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Τον κ. Γεωργιάδη συνόδευσαν στον Καϊάφα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, Γ. Τριγάζης, ο επικ. της μείζονος μειοψηφίας, Κ. Αλεξανδρόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Ηλείας, Κ. Τζαβάρας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, ο τομεάρχης Ηλείας, Γ. Κακούρης, η δικηγόρος και πρ. βουλευτής Ηλείας, ΔΙον. Αυγερινοπούλου, , κ.ά.