Αθλητισμός

Στη λίμνη Στρατού στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί το σλάλομ του θαλάσσιου σκι

Ακούστε το άρθρο

Στη λίμνη Στράτου έξω από το Αγρίνιο θα διεξαχθεί το αγώνισμα του Σλάλομ του Θαλασσίου Σκι των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Το αγώνισμα θα διεξαχθεί στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίου Σκι, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (Ε.Ο.Θ. Σκι.).

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου,που θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης, φιλοξενούνται τα κλιμάκια των επίλεκτων αθλητών της Εθνικής Ομάδας Θαλασσίου Σκι και προπονούνται κατά τη διάρκεια του έτους. Κατά το παρελθόν έχουν διεξαχθεί πολλοί Εθνικοί και Διεθνείς Αγώνες, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 1999 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2000.

Η λίμνη Στράτου είναι μια τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1991 από το φράγμα του ποταμού Αχελώου. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν, δημιουργήθηκε το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης προπόνησης τριών ομάδων, στους τρεις ξεχωριστούς στίβους αγώνων και προπονήσεων που υπάρχουν.Το Εθνικό Κέντρο στη λίμνη Στράτου, είναι η πιο πλήρης εγκατάσταση του Θαλασσίου Σκι που με τις ιδανικές “συνθήκες νερού” θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες.

Όλη η επικαιρότητα