Ελλάδα

Στοιχεία στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών λένε οτι βρήκαν οι Τουρκοί

Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, θέλουν τους Τούρκους να ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν κρυπτογραφημένα στρατιωτικά σχέδια στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Στο θέμα αναφέρεται η ηλεκτρονική hurriyet που αναφέρει ότι στα κινητά έχουν βρεθεί σχέδια που αξιολογούνται από τις τουρκικές αρχές ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εξέταση της εξωτερικής μνήμης.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί στις Καστανιές του Έβρου αφου είχαν περάσει όπως ισχυρίζονται οι τουρικές αρχές 230 μέτρα εντός τουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες δικαστικός λειτουργός επισκέφθηκε, τους δύο στρατιωτικούς για να ζητήσει τους αριθμούς pin των κινητών τους (αν και αυτά φέρεται να έχουν ήδη ελεγχθεί στην Άγκυρα).

Φαίνεται να τους ενδιαφέρει το ένα από τα δυο κινητά, το οποίο είναι υπηρεσιακό και εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον των Τούρκων.

Υπενθυμίζεται ότι στους δυο συλληφθέντες στρατιωτικούς δεν έχουν αποδοθεί ακόμα κατηγορίες και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται στις 30 Μαρτίου οπότε και θα συναντηθούν οι δικηγόροι των δύο πλευρών.

Πηγή: dikaiologitika.gr 

Όλη η επικαιρότητα