Ηλεία

Στιγμές τρόμου στον Αμπελώνα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Τρομακτικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι ιδιοκτήτες του Ελαιοτριβείου Παρασκευοπούλου στον Αμπελώνα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αφού η δυνατή κακοκαιρία που έπληξε σε μεγάλο βαθμό αρκετές περιοχές του δήμου Πύργου παραλίγο να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή στις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα της επιχείρησης.

Το εφιαλτικό αυτό βράδυ βρήκε πολλές περιοχές του δήμου Πύργου να πλήττονται από ακραία φαινόμενα, που τους προκάλεσαν σημαντικές ζημιές. Μια από αυτές τις περιοχές ήταν και η τοπική κοινότητα Αμπελώνα, η οποία παρότι έχουν περάσει 6 μέρες από εκείνη την τρομακτική νύχτα, ακόμα μετράει «πληγές».

Οι σωλήνες έξω από το ελαιοτριβείο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σωστά στις τεράστιες ποσότητες νερού.

Ο υπάλληλος του ελαιοτριβείου Σωκράτης Δέλγας θέλησε να περιγράψει όσα έζησε αυτός και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης εκείνο το βράδυ. Όπως ανέφερε, η στάθμη του νερού είχε φτάσει κοντά στο ένα μέτρο και μπήκε εντός του ελαιοτριβείου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε μηχανήματα και μοτέρ αναγκαία για την επιχείρηση, ενώ υπήρξαν και απώλειες τενεκέδων με λάδια που όπως είπαν προσπάθησαν να βρουν αλλά δε βρέθηκαν ποτέ.

Αυτά είναι τα βαρέλια που κατάφεραν να σώσουν οι ιδιοκτήτες.

Επιπλέον, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν προκειμένου να μην υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή εκείνη τη νύχτα, ενώ θέλησε να ενημερώσει και τον κόσμο για την άμεση επισκευή των μηχανημάτων της επιχείρησης σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει ήδη η περίοδος ελαιοσυγκομιδής.

Από ολική καταστροφή γλίτωσε το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα που διαθέτει η επιχείρηση.

Άμεση λήψη μέτρων!

Στη δύσκολη εκείνη μέρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα Χρήστος Γαλανόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρόν στο ελαιοτριβείο Παρασκευοπούλου προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του και να γλιτώσει την επιχείρηση από ολοκληρωτική καταστροφή. Όπως υποστήριξε, αντίκρισε εικόνες βιβλικής καταστροφής εκείνη την ώρα μπροστά του αφού τα νερά ήταν πολλά και ορμητικά, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στην αγροτική οδοποιία που αποκόπηκε εντελώς σε αρκετά σημεία. Τέλος, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει μέτρα σε περιπτώσεις τόσο ακραίων φαινομένων, μιας και η κοινότητα αλλά και η Ηλεία γενικότερα είναι περιοχές που ζουν αποκλειστικά από τον πρωτογενή τομέα.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έζησε ο Αμπελώνας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χρήστο Γαλανόπουλο, αφού τα νερά ήταν πολλά και ορμητικά.

Όλη η επικαιρότητα