Αχαϊα

Στην Achaia Clauss ο Νίκος Παππάς – “Περιμένω απάντηση από το Δήμο για το 5G” (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με χιούμορ ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Πάτρα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε την Achaia Clauss για δείπνο εργασίας στο πλαίσιο του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της “Π”.

Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο μουσειακό χώρο του ιστορικού κάστρου και σχολίασε με χιούμορ την τεχνολογία του 19ου αιώνα σε σχέση με την σημερινή ψηφιακή εποχή, όταν του έδειξαν το πρώτο τηλέφωνο της Πάτρας που είχε φέρει ο Γουστάβος Κλάους.

Μάλιστα, ο Ν. Παππάς έδειξε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα, τονίζοντας πως το αρχείο της Achaia Clauss αξίζει και πρέπει να ψηφιοποιηθεί.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

Λίγο πριν το δείπνο, ο Υπουργός της συγκυβέρνησης ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό στους καλεσμένους και να μιλήσει για θέματα εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

“ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΩΔΥΝΟ ΚΥΚΛΟ”

Στην ομιλία του, ο Ν. Παππάς μίλησε για την ολοκλήρωση ενός επώδυνου για τη χώρα κύκλου και τόνισε πως οι προσπάθειες των Ελλήνων αναγνωρίζονται διεθνώς.

“ΜΗΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε την πεποίθηση πως η ανάπτυξη θα έρθει και από την κομβική γεωγραφική θέση της χώρας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “μεγάλη προοπτική για τη χώρα δίνουν οι δρόμοι του μεταξιού και η άνοδος της Βόρειας Αφρικής ως αγοράς”, θέλοντας να καταδείξει πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα των παγκόσμιων εμπορικών μεταφορών.

Με βάση αυτή τη φράση, επιχειρηματολόγησε και στάθηκε στο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα και εξάγουν μεγάλο όγκο αγαθών προς την Ευρώπη οι αγορές της Κίνας και της Βόρειας Αφρικής. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να φοβόμαστε τον βόρειο γείτονα μας (σ.σ. Σκόπια) καθώς δεν γίνεται να θέλουμε να είμαστε εμπορικός κόμβος και να στρέφουμε την πλάτη στο βόρειο δρόμο.

“ΨΗΦΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ”

Ο Αθηναίος πολιτικός μίλησε και για την ψηφιοποίηση του συνόλου του Δημοσίου τομέα. “Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο του υπουργείου που θα βελτιώσει την απόδοση των φορέων και των υπηρεσιών και στοχεύει στην μείωση της γραφειοκρατίας και των χρονοβόρων διαδικασιών” είπε ο Ν. Παππάς.

“ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 5G”

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε σε ένα μείζον ζήτημα για την Πάτρα, το 5G, όπου είπε πως περιμένει απάντηση και ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη του θέματος.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τη στάση του Δήμου Πατρέων, καθώς τόνισε πως υπάρχει καθυστέρηση στην απάντηση της πρόσκλησης για το αν ενδιαφέρει την πόλη να γίνει πιλοτικός δέκτης της τεχνολογίας 5G. Ωστόσο, έκλεισε το θέμα λέγοντας πως θέλει να πιστεύει στη θετική απάντηση του Δήμου αποφεύγοντας επικριτικές αποχρώσεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΑΧΗ” ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ομιλία του δεν σχολίασε καθόλου την πολιτική αντιπαράθεση που έλαβε χώρα το απόγευμα στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Παππά:

Το θερμό καλοσώρισμα στον υπουργό:

TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το πρωί, ο πρωτοκλασάτος υπουργός αναμένεται να δώσει τον τόνο της Κυβέρνησης, καθώς θα απευθύνει χαιρετισμό στην επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα